Ob vrnitvi med elito Slovenijo najprej čakajo Švicarji

Hokej 8. Sep 202211:45
Delite:
Foto: Uroš Skaza

Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je danes objavila sestavo tekmovalnih skupin in razpored tekem svetovnega prvenstva elitne divizije v prihajajoči sezoni, ki ga bosta od 12. do 28. maja 2023 skupaj gostila Tampere na Finskem in Riga v Latviji. Slovenci se bodo v skupini B za uvod pomerili s Švicarji.

Skupino A, ki bo uvodni del tekmovanja odigrala na Finskem, sestavljajo: Avstrija, Danska, Finska, Francija, Madžarska, Nemčija, Švedska in ZDA. V skupini B, v kateri nastopa tudi Slovenija in bo prvi del prvenstva odigrala Latviji, so še: Češka, Kanada, Kazahstan, Latvija, Norveška, Slovaška in Švica. Gostiteljica skupine Latvija bo uvodno tekmo odigrala v petek, 12. maja 2023, proti reprezentanci Kanade.

Mednarodna zveza IIHF je skupini oblikovala na podlagi rangiranja posameznih ekip v letu 2022 ter želja organizacijskega odbora SP, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije. Tekmovanja uvodnega dela bodo v obeh prestolnicah potekala od 12. do 23. maja prihodnje leto, nato bosta Tampere in Riga 25. maja gostili po dve četrtfinalni tekmi, polfinalna obračuna bosta 27. maja, tekme za kolajne pa 28. maja v Tampereju.

Komentari

Vaš komentar