Risi ostajajo stoodstotni

Po Avstriji in Franciji je v Tivoliju padla še Romunija.

Za hokejsko reprezentanco Slovenije se nadaljuje uspešen prijateljski turnir v Tivoliju. Pod Rožnikom je v okviru tretjega kroga padla še Romunija (5:0).

Varovanci Matjaža Kopitarja so nadgradili zmagi proti Avstriji in Franciji ter na kolena spravila še Romunijo. Ta danes risom ni bila dorasel nasprotnik, enostavno je v moštvu iz dežele Drakule premalo kakovosti, da bi se lahko enakovredno merila s Slovenijo. Domačini imajo po treh tekmah maksimalnih devet točk in jim ena zmaga na enih izmed dveh preostalih tekem (proti Poljski in Ukrajini) prinaša končno slavje na turnirju, kar sicer ni prvotni cilj tega tekmovanja.

Po Gašperju Krošlju in Luki Gračnarju na prejšnjih tekmah je danes priložnost v slovenskih vratih dobil Matija Pintarič. Tudi pri Romunih je branil še tretji vratar na tem turnirju, po Zoltanu Tokeju in Patriku Polcu je proti Sloveniji med vratnici stopil Örs Adorjan.

Slovenska vrata je tokrat branil Matija Pintarič.

Risi so v prvi tretjini prevladovali na ledeni ploskvi, imeli več lepih priložnosti in povedli, ko je z branilskega položaja pred vrata podal Aleksandar Magovac, ploščka se je dotaknil Bine Mašič, v mrežo pa ga je med nogama Adorjana potisnil Ken Ograjenšek. V 19. minuti je zunanji del vratnice zadel še Gregor Koblar. Pri Romunih velja izpostaviti priložnost Alberta Antale, a je Pintarič zanesljivo preprečil vodstvo rdeče-modro-rumenih.

65 sekund za visoko prednost pred zadnjo tretjino

Slovenija je bila tudi v drugem delu boljši nasprotnik. V 27. minuti je po podaji Nika Simšiča prečko zadel Ograjenšek. V 31. minuti je slovenska izbrana vrsta podvojila prednost, ko je z desne strani ob ogradi podal Blaž Tomaževič, streljal pa je Žan Jezovšek. Pomembno delo je pri zadetku opravil Tadej Čimžar, ki je zakrival pogled vratarju Adorjanu. Le dobro minuto kasneje se je mreža Romunov znova zatresla, po napaki njihove obrambe je pred vratarja sam zadrsal Anže Kuralt in v slogu največjih hokejskih mojstrov zadel za 3:0. Ob koncu tretjine so tudi Romuni dvakrat ogrozili Pintariča, a je 31-letni Mariborčan ohranil mrežo nedotaknjeno.

Romuni brez možnosti 

Razmerje moči na ledu se tudi v zadnjih 20 minutah ni spremenilo. Slovenija je več poizkušala, Romuni niso bili pretirano nevarni niti ob igri z igralcem več. V 49. minuti je po odsluženi kazni po desni strani zadrsal Jezovšek in s strelom na daljšo vratnico še enkrat premagal Adorjana za 4:0. Za petardo v mreži Romunije je poskrbel Nik Simšič v 57. minuti. Končno razmerje v strelih kaže na premoč domačih (41:13), za najboljšega igralca tekme je bil izbran Anže Kuralt.

Jutri je na turnirju prost dan, v četrtek pa se dogajanje nadaljuje s tekmami četrtega kroga. Ob 13. uri se bosta udarili Ukrajina in Francija, sledi obračuna Avstrije in Romunije (16.30), v večernem terminu (ob 20.uri) pa bo znova nastopila Slovenija, ki jo čaka tekma s Poljaki.

Turnir Premagajmo Covid-19, izidi tretjega dne

Avstrija – Ukrajina 9:3 (1:0, 5:1, 3:2)

Francija – Poljska 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Romunija – Slovenija 0:5 (0:1, 0:2, 0:2) Ograjenšek 14., Jezovšek 31., 49., Kuralt 32., Simšič 57.

Lestvica po treh krogih

  1. Slovenija   3-0   9 točk
  2. Francija   2-1   6 točk
  3. Avstrija   2-1   6 točk
  4. Romunija   1-2   3 točke
  5. Poljska   1-2   2 točki
  6. Ukrajina   0-3   1 točka

 

Komentari

Vaš komentar