Samo Coloradu uspelo potrditi torkovo zmago

Hokej 6. Maj 20227:22 > 9:26
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche (Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports)

Sinoči so se v ligi NHL odvile štiri tekme med ekipami, ki so na led prvič v končnici letos stopile v noči na sredo. Edino moštvo, ki je serijo pomaknilo na 2-0 v zmagah, je vodilna ekipa zahodne konference po rednem delu, Colorado Avalanche.

Tudi plazovi so se morali za to konkretno potruditi.

Muk jih je proti Nashvillu odrešil šele zadetek v podaljšku, katerega avtor je Cale Makar.

Svoj spodrsljaj s prve tekme so popravili floridski panterji, ki so na domačem ledu Washingtonu konkretno maščevali za torkov poraz. Tokrat so jih v FLA Live Areni odpravili s 5:1.

Med strelce se je vpisalo pet različnih hokejistov, dve točki (podajo in gol) je vpisal Carter Verhaege.

Crosby lovi Lemieuxa

Dokaj suvereno so na 1-1 v seriji proti Pittsburghu izenačili tudi New York Rangers. Po dve podaji in zadetek sta za klub iz “velikega jabolka” prispevala Frank Vatrano in Artemij Panarin.

Sidney Crosby je dosegel že 70. zadetek na tekmah končnice, s čimer na večni lestvici Pittsburgha le še za šest golov zaostaja za Mariom Lemieuxom. Od aktivnih hokejistov v ligi jih ima edini več le Aleksej Ovečkin (71).

Zelo napeto je bilo v Calgaryju, kjer so domači plameni vse do zadnjih sekund pritiskali na gol Dallasa, potem pa bili prisiljeni vratarja postaviti na klop in zaigrati z možem več na ledeni ploskvi.

Igra 6 na 5 se jim ni obrestovala, saj so minuto pred koncem prejeli še en plošček v mrežo, tako da se serija v Teksas seli poravnana. Za zvezde sta v polno merila veteran Joe Pavelski in Avstrijec Michael Raffl.

Omeniti velja tudi odlično predstavo mladega, 23-letnega, vratarja Dallasa Jakea Oettingerja, ki skupaj s prvo tekmo v Calgaryju zadetka ni prejel že 115 minut.

Ponoči (ob 4. uri zjutraj) bo na delu spet Anže Kopitar. Los Angeles Kings tretjo tekmo 1. kroga končnice v zahodni konferenci proti Edmontonu tokrat igrajo doma. Rezultat je v seriji poravnan na 1 proti 1.

končnica, 1. krog:
vzhod
New York Rangers – Pittsburgh Penguins 5:2 /1:1/

Florida Panthers – Washington Capitals 5:1 /1:1/

zahod:
Colorado Avalanche – Nashville Predators 2:1 (podaljšek) /2:0/

Calgary Flames – Dallas Stars 0:2 /1:1/

// – izid v seriji

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje