Jesenice v velikem slogu odpravile brezidejno Olimpijo

Hokej 12. Okt. 202121:02 > 21:036 komentarjev
Delite:
Foto: Uroš Skaza

V jeseniški Podmežakli smo nocoj spremljali drugi večni derbi sezone. V obračunu najboljših ekip alpske lige in lige ICE so bili s 3:0 boljši hokejisti Jesenic. Z enostavno, borbeno in učinkovito igro so odpravili večne rivale, ki so odigrali najslabšo tekmo v letošnji sezoni.

Po prvem večnem derbiju v okviru pokalnega tekmovanja, ki so ga v začetku septembra na Bledu s 3:1 dobili Ljubljančani, sta se večna rivala danes prvič v sezoni pomerila še za točke državnega prvenstva. Pri Olimpiji je priložnost v vratih dobil Finec Paavo Hölsä, enega izmed junakov prvih tekem v ligi ICE Žana Usa ni bilo niti na klopi. Na drugi strani je Nik Zupančič branjenje jeseniških vrat zaupal preverjenim močem, med vratnici je stopil Šved Oscar Fröberg.

Fotogalerija s tekme v Podmežakli (Foto: Uroš Skaza):

Domači izkoristili številčno premoč

Po začetnem otipavanju je pobudo na ledeni ploskvi prevzela Olimpija, ki je ob igri petih proti petim močno pritisnila. Jeseničani so v uvodnih minutah težko prišli iz obrambne tretjine, kar pa se je spremenilo po polovici prve tretjine. Zaradi grobosti sta bila izključena Eetu Elo na jeseniški in Joona Erving na ljubljanski strani. Obema je poteklo šele 42 sekund kazni, ko je napako za dvominutno kazen storil še Mark Čepon. Železarji so prednost igralca več izkoristili po lepi akciji, ki jo je s strelom z desne strani zaključil Erik Svetina. Čeprav so imeli gostje do konca prvega dela lepše priložnosti, pa so Jesenice na prvi premor odšle z minimalno prednostjo.

Olimpija več od igre, Jesenice zadevale

Podobno sliko smo gledali tudi v drugi tretjini. Zmaji so imeli zrelejše priložnosti, a je bil švedski vratar Fröberg vselej na mestu. Na drugi strani so Jeseničani prek Jaše Jenka v 22. minuti že po 15 sekundah izkoristili izključitev Blaža Tomaževiča pri Olimpiji in podvojili prednost. Kmalu zatem je imel za goste odlično priložnost kapetan Žiga Pance, ki je sam zadrsal proti vratom, a je Fröberg njegov strel odbil. Da so šli železarji drugič v garderobo še z lepšo prednostjo, je poskrbel Aljoša Crnovič, ki je plošček spravil Hölsäju med nogama v gol.

Trenutek, ko je plošček Paavu Hölsäju med nogama ušel v mrežo za jeseniških 3:0. Foto: Uroš Skaza

Brez častnega gola

Gostujoči trener, še spomladi strateg Jesenic, Mitja Šivic je skušal svoje varovance prebuditi z menjavo vratarja – namesto Hölsäja je vstopil mladi Luka Kolin. A akcije Ljubljančanov za razliko od tekem v ligi ICE niso imele ne repa ne glave, preveč je bilo napak. Sploh prvič v tej sezoni se je zmajem zgodilo, da niso dosegli gola. Na drugi strani so Jeseničani nadaljevali z borbeno in hitro igro ter brez večjih težav zadržali prednost do konca tekme. Občinstvo pod Mežaklo je bilo upravičeno navdušeno.

Oba rivala se zdaj znova selita na mednarodno prizorišče. Olimpija bo v ligi ICE v petek gostovala v Linzu, Jesenice pa v alpski ligi že dan prej čaka gostovanje pri Zell Am Seeju. Naslednji večni derbi bo 23. novembra, ko se bosta tekmeca za točke državnega prvenstva merila v Tivoliju.

Državno prvenstvo Slovenije

Jesenice – Olimpija 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Strelci: 1:0 Svetina (Urukalo Zibelnik, 12.), 2:0 Jenko (Svetina, Pance E., 22.), 3:0 Crnovič (Glavič, Viikila, 38.)

Komentari

Vaš komentar