Slovenski hokejisti boljši od zahodnih sosedov

Hokej 28. Apr 202221:21 0 komentarjev

Slovenska moška reprezentanca v hokeju na ledu je na pripravljalni tekmi v Tablji (Pontebbi) premagala članico elitne skupine svetovnega hokeja Italijo z 2:1. Strelca golov za Slovenijo sta bila Robert Sabolič (25.) in Tadej Čimžar (29.).

Slovenci so pokazali solidno predstavo, bili večji del srečanja boljši tekmec, čeprav so imeli domači lepše priložnosti. V prvi tretjini golov ni bilo, vratarja sta odlično opravila delo, slovenski Matija Pintarič je preprečil veselje domačinov po treh lepih priložnostih Italijanov.

V peti minuti druge tretjine pa je Slovenija povedla, lepo akcijo prvega napada je po podaji Roka Tičarja z natančnim strelom končal Sabolič. Na 2:0 je v 29. minuti po protinapadu povišal Čimžar, ki je sam pridrsal pred vratarja, toda gostitelji so hitro odgovorili, s strelom od daleč je izid znižal Alex Trivelatto. Italijani so v tem delu zadeli tudi vratnico.

Izbranci Matjaža Kopitarja se tudi v zadnjem delu niso pomaknili v obrambno tretjino, z napadalnimi akcijami so držali tekmece stran od gola, tako da se izid ni spremenil.

Slovenci tudi tokrat niso igrali v popolni postavi, manjkali so Jan Urbas, Žiga Jeglič in Miha Verlič, ki so se pozneje priključili treningom.

To je bila peta pripravljalna tekma Slovencev za domače prvenstvo divizije 1, ki se bo začelo 3. maja. Pred tem so premagali Madžarsko in Romunijo, izgubili pa proti Japonski. Zadnjo tekmo pred začetkom prvenstva bodo igrali v soboto na Bledu proti Franciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!