Ukrajinski hokejist ostro kaznovan zaradi rasizma

Hokej 22. Feb. 202218:33 > 21:561 komentar
Delite:
Foto: Guliverimage

Ukrajinski hokejist Andrij Deniskin je dobil enoletno prepoved igranja zaradi rasistične geste na lanski tekmi ukrajinske lige, je sporočila Mednarodna hokejska zveza IIHF. Takoj po tisti tekmi je bil kaznovan tudi z nekaj manj kot 2000 dolarji kazni.

Kot je poročala nemška tiskovna agencija dpa, je Deniskin, hokejist ekipe Kremenčuk, 26. septembra lani namenil rasistično gesto temnopoltemu igralcu ekipe Donbas, Jalenu Smerecku.

Ukrajinska zveza je Deniskina kaznovala z maksimalno možno kaznijo, prepovedjo igranja 13 tekem, toda disciplinska komisija IIHF je zdaj izrekla daljšo prepoved igranja.

“Rasistične geste, komentarji ali dejanja nimajo mesta v hokeju in pravzaprav nikjer,” je dejal predsednik IIHF Luc Tardif in dodal, da so bila Deniskinova dejanja popolnoma nesprejemljiva in takšnih ne bodo dopuščali.

Deniskin, ki je sicer že odslužil kazen ukrajinske zveze, se je po navedbah IIHF Smerecku, ki zdaj igra v Nemčiji, že takoj po tekmi opravičil in se z njim rokoval. Med tekmo je v smeri Američana oponašal opico, ki lupi in uživa banano.

Komentari

Vaš komentar