VIDEO: Crosby, Ovečkin in McDavid zadeli v podaljšku

Drugi športi 31. Jan 20218:14 0 komentarjev

Trije največji zvezdniki hokejske lige NHL so sinoči dosegli zmagovite zadetke v podaljšku. Prvič se je zgodilo, da so to v istem večeru naredili trije nekdanji prvi izbori nabora.

Sidney Crosby je odločil srečanje proti New York Rangers s strelom iz slota, s katerim je premagal vratarja Georgijeva za zmago Penguins s 5:4. Za 33-letnika je bil to drugi letošnji gol v podaljšku.

Aleksander Ovečkin, ki je izpustil zadnje štiri tekme zaradi covid-protokola, se je vrnil v velikem slogu in odločil srečanje proti Boston Bruins. Za 35-letnega Rusa je bil to že 708. zadetek v kateri, s katerim se je na 7. mestu večne lestvice izenačil z Mikeom Gartnerjem.

Prvi strelec lige Connor McDavid pa je ob zmagi proti Torontu dosegel dva gola. Še posebej izjemen je bil prvi, ko je predrsal celotno igrišče, preigral vse štiri igralce Toronta in zadel, v podaljšku pa je odločil po podaji lanskega MVP Leona Dreisaitla.

V nedeljo vas na Sportklubu čaka nov hokejski dan, saj bomo prenašali srečanja Buffalo – New Jersey (19.00, SK HD), Detroit – Florida (23.00, SK 1) in Edmonton – Ottawa (3.00, SK 1).