Za začetek drugega dela hokejskega DP zmagi favoritov

Hokej 14. Nov 202321:40 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Hokejisti v državnem prvenstvu so danes začeli drugi del tekmovanja, v katerem nastopajo štiri ekipe. V uvodnih tekmah je SŽ Olimpija premagala Triglav s 5:0, Sij Acroni Jesenice pa RST Pellet Celje s 4:2.

V drugi del tekmovanja so se uvrstile tri najboljše ekipe iz prvega dela, Sij Acroni Jesenice, RST Pellet Celje in Triglav Kranj, pridružila pa se je še ekipa, ki nastopa v mednarodni ligi ICEHL SŽ Olimpija in ki v prvem delu ni sodelovala.

Slavija Junior in Maribor, ki sta v prvem delu DP osvojila četrto in peto mesto, se nista uvrstila v drugi del.

Drugi del tekmovanja igrajo po dvokrožnem sistemu, tako da bo na sporedu šest krogov. Najboljši ekipi iz drugega dela se bosta uvrstili v finale DP, ta bo na vrsti po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopajo slovenski klubi. V finalu bo imela prednost domačega terena bolje uvrščena ekipa po drugem delu tekmovanja.

FOTO: Aleš Fevžer.

V drugem delu bodo datumi tekem po današnjem uvodnem krogu še 21. november, 5. in 9. december ter 9., 16. in 30. januar.

Danes sta favorizirani ekipi prišli do prvih zmag, a ne povsem gladko. Na Jesenicah so njihovi tekmeci iz alpske lige na začetku zadnjega dela izenačili na 2:2, Jeseničanom je potem prednost zagotovil Martin Bohinc pet minut pred koncem, zmago s 4:2 pa je z zadetkom na prazen gol potrdil Eric Pance.

V Tivoliju pa so gostje iz Kranja proti sicer oslabljeni domači zasedbi zdržali do polovice tekme, potem pa so domači vendarle stopili na plin. V drugi tretjini so dosegli dva gola, v zadnji tri, s tremi zadetki se je izkazal Jaka Sodja.

Pri ekipi SŽ Olimpija bo sicer v naslednjem mesecu igral tudi švedski vratar Robin Rahm, ki bo zamenjal poškodovanega Lukaša Horaka. Ville Leskinen, ki je pred enim mesecem prišel v Ljubljano na preizkušnjo, pa bo ostal v ekipi do konca sezone, so po reprezentančnem premoru sporočili iz ljubljanskega kluba.

Izidi, 2. del, 1. krog:

Sij Acroni Jesenice – RST Pellet Celje 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
SŽ Olimpija – Triglav 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Lestvica:

SŽ Olimpija 1 tekma – 3 točke
Sij Acroni Jesenice 1 – 3
RST Pellet Celje 1 – 0
Triglav 1 – 0

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!