Železarji koledarsko leto začeli slabše, kot so si želeli

Alpska liga 3. Jan 202321:37 0 komentarjev
Foto: HDD SIJ Acroni Jesenice

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v alpski ligi v domači dvorani izgubili z Val Gardeno z 0:1 (0:0, 0:0, 0:1). Za železarje je to šele tretji poraz v sezoni in prvi na domačem ledu, a vseeno ostajajo trdno na prvem mestu lestvice.

Železarji so koledarsko leto začeli slabše, kot so si želeli. Potem ko so v zadnji tekmi lanskega leta premagali Cortino z 2:0, so danes klonili proti zasedbi iz Val Gardene.

Jeseničani so bili sicer terensko boljši tekmec in imeli premoč pri strelih na gol, toda pravega učinka ni bilo. Gostje so bili trdni v obrambi in so v prvih dveh tretjinah zdržali vse nalete, tudi tri prednosti domačih z igralcem več.

Ko se je v zadnji tretjini že zdelo, da Gardena ne bo zdržala, pa so domači doživeli hladen tuš in v 49. minuti dobili gol. Ob koncu so skušali pritisniti še brez vratarja Anttija Karjalainena, toda naredili napako in zaradi šestih igralcev na ledu dobili kazen, tako da je Gardeni uspelo obraniti minimalno prednost.

Jeseničani so si že pred današnjo tekmo (v prejšnjih krogih so izgubili le dvakrat proti ekipi Unterland Cavalirs in drugi zasedbi Celovčanov) zagotovili prvo mesto pred nadaljevanjem, v prvem delu tekmovanja pa jih čaka le še tekma z Lustenauom v četrtek.

Standings provided by Sofascore