Drama v cilju! Roglič je prišel do epske zmage!

Kolesarstvo 4. Okt 202019:23 > 19:36
REUTERS/Stephane Mahe/Pool

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je zmagovalev prestižne dirke na relaciji Liege–Bastogne–Liege. Svetovni prvak Julian Alaphilippe je že nekaj metrov pred ciljem, povsem nerazumljivo, slavil zmago, kar je kaznoval "Rogla", ki ga je presenetil in prehitel po desni strani.

 Primož Roglič je zmagovalec 256 kilometrov dolge dirke na relaciji Liege–Bastogne–Liege. Slovenec je zmago slavil po fotofinišu po tem, ko je prehitel svetovnega prvaka Alaphilippa, ki je že nekaj metrov pred ciljem slavil zmago.

Dirka je potekala po pričakovanem scenariju. Ubežniki so bili dolgo časa na begu, glavnina pa jih je ujela 35 kilometrov pred ciljem. Pred zadnjim vzponom se je naredila selekcija in “preživeli” so le najmočnejši.

V zaključnem šprintu so se za zmago udarili Alaphilippe, Hirchi in trije Slovenci – Roglič, Pogočar in Mohorič. Francoz je za sam “finiš” dirke privarčeval največ moči. Bil je močnejši od Švicarja in od Pogačarja, ju zaprl, a zmago začel slaviti prehitro. Po desni strani ga je namreč prehitel Roglič.

Alaphilippa so sodniki na koncu kaznovali zaradi nevarne vožnje in ga pahnili na 5. mesto. Tako sta na 3. in 4. mesto napredovala Pogačar in Mohorič.