Pogačar o zmagi na Touru: Imel sem mešane občutke

Kolesarstvo 15. Nov 202012:18 > 12:28
Foto: Twitter/Tour de France™

Tadej Pogačar je v intervjuju za španski časnik Marco podoživel občutke, ki jih je doživel po zmagi na letošnji Dirki po Franciji.

 Tadej Pogačar je poskrbel za največji uspeh v zgodovini slovenskega kolesarstva. Kolesar UAE Emiratesa je premagal svojega velikega prijatelja Primoža Rogliča in se tako veselil skupne zmage na Touru.

Primož je celotnemu svetu pokazal, da lahko tako mala država, kot je Slovenija, osvoji največje dirke. V zadnjih treh letih je nanizal številne vrhunske uspehe. V čast mi je bilo dirkati ob njem. Na Touru sem ga premagal, kar je pri meni pustilo mešane občutke. Ampak to je pač šport,” je dejal Tadej Pogačar.

21-letnik se je dotaknil tudi odločilnega kronometra na letošnji Dirki po Franciji:

Vsi mislijo, da sem dodajal, ker sem imel informacije. A resnica je, da jih nisem imel. Zvok gledalcev je bil tako glasen, zveza pa tako tiha, da nisem slišal ničesar. Gledalci so me vzpodbujali, vozil sem na vso moč, a nisem imel nobene informacije. Morda je tako celo bolje – v vsakem primeru sem za rezultat izvedel šele v cilju,” je dejal Tadej ter tako marsikoga demantiral.