Roglič dan po veliki zmagi padel

Kolesarstvo 10. Mar 201822:12 > 22:21
Getty Images

Primož Roglič je dan po veliki zmagi na kolesarski dirki od Tirenskega do Jadranskega morja znova napadal visoko uvrstitev, toda cilje mu je prekrižal padec osem kilometrov pred koncem. Etapne zmage se je veselil Mikel Landa.

Po veličastni zmagi v tretji etapi, ko je napadel na zaključnem vzponu in v vodstvu ostal vse do cilja, je imel Primož Roglič v soboto novo priložnost za odmeven dosežek, saj se je tudi četrta etapa končala s ciljem v klanec. Nekdanjemu smučarskemu skakalcu je vse načrte prekrižal padec osem kilometrov pred ciljem, ko se je zapletel s kolesarjem pred seboj.

Roglič je moral počakati moštveni avtomobil, da je lahko zamenjal kolo in seveda ostal brez vseh možnosti za vidnejši dosežek. Na koncu je končal na 32. mestu z zaostankom treh minut in 21 sekund. V skupnem seštevku je na 31. mestu (+ 5:14).

V zaključku etape je imel največ moči Mikel Landa, ki se je veselil prve zmage po prihodu v ekipo Movistar. Na drugem mestu je končal Rafal Majka (Bora-Hansgrohe), na tretjem pa Rogličev klubski kolega Novozelandec George Bennett (LottoNL-Jumbo).

V skupnem seštevku je v vodstvu domačin Damiano Caruso z 11 sekundami prednosti pred Nizozemcem Wilcom Keldermanom (Sunweb), Landa zaostaja 20 sekund. Najvišje uvrščeni Slovenec je Simon Špilak na 18. mestu (+ 0:26).