Leteči Kranjec s kolesom po Elizejskih poljanah

Kolesarstvo 29. Jul 201913:02 > 13:05
SPORT MEDIA FOCUS

Ob zaključku slovite kolesarske dirke Po Franciji se je na uradni trasi zadnje etape na Elizejskih poljanah v Parizu na kolesu pojavil priljubljeni Slovenec, nekdanji vrhunski smučarski skakalec in to... ni bil Primož Roglič!

Kot gost organizatorjev Tour de France in enega od glavnih pokroviteljev, koncerna Continental, se je namreč zadnje etape dirke s ciljem sredi Pariza udeležil Robert Kranjec, naš nekdanji smučarski skakalec in letalec, sicer pa tudi velik ljubitelj kolesarstva in prijatelj Primoža Rogliča. Continental je namreč svojim gostom omogočil, da ob podpori številnih gledalcev na zaprtih cestah središča Pariza na kolesu občutijo del tega največjega vsakoletnega kolesarskega spektakla in tik pred zaključkom 106. izvedbe Tour de France prevozijo nekaj kilometrov, ki so jih kmalu za njimi v zadnji etapi zmogli še najboljši kolesarji sveta.

Tudi “leteči Kranjec”, zmagovalec sedmih tekem za svetovni pokal, dobitnik olimpijskega brona in nekdanji svetovni prvak v smučarskih poletih, je užival na kolesu v središču francoske prestolnice in po prihodu v cilj dejal: “Super izkušnja, da sem lahko pobližje videl, kako je, ko se profesionalni kolesarji pripeljejo v Pariz. Zahvalil bi se organizatorjem in Continentalu za to priložnost in upam, da bom drugo leto tu pričakal Primoža Rogliča z rumeno majico.”