Roglič v Bologni (znova) brez konkurence

Kolesarstvo 5. Okt 201918:39 > 18:45

Primož Roglič je po "plavanju" na svetovnem prvenstvu stvari hitro postavil na svoje mesto in prišel do 12. letošnje zmage. Zasavski orel je slavil na enodevni klasiki Giro dell'Emilia, potem ko je znova zablestel na strmem vzponu na San Luco nad Bologno, kjer je 11. maja slavil tudi na Giru.

Vsi smo lahko zelo zadovoljni z današnjim rezultatom. Do zmage ne bi mogel priti brez mojih moštvenih kolegov,” je na cilju po svoji prvi zmagi na enodnevnih klasikah dejal Primož Roglič. Na startu Giro dell’Emilia sta bila ob Rogliču tudi aktualni zmagovalec Dirke po Franciji Egan Bernal in aktualni zmagovalec Dirke po Italiji Richard Carapaz pa Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali ter Jakob Fuglsang, če omenimo le najbolj zveneča imena.

Na dobrih 207 kilometrov dolgi dirki je bila večino časa v ospredju Jumbo Visma in nadzorovala potek dogajanja. Po napovedih je na koncu odločal zadnji vzpon do samostana San Luca, kjer je Roglič blestel že na kronometru na Giru. Zmagovalec Vuelte tudi tokrat ni imel pravega tekmeca, ko je napadel dva kilometra pred ciljem. Na koncu je imel po rekordnem vzponu na San Luca (05:39) v cilju 15 sekund prednosti pred dvojcem iz ekipe EF1 Michael Woods – Sergio Higuita.

Naslednji konec tedna sledi še peti in hkrati zadnji kolesarski spoemnik sezone, ko kolesarja čaka slovita dirka Il Lombardia.