Konec deset let dolge romance: Froom zapušča Ineos

Kolesarstvo 9. Jul 202011:19 > 11:20
REUTERS/Satish Kumar Subramani

Kolesarska ekipa Ineos (pred tem Sky) je potrdila, da ob koncu leta ne bo podaljšala sodelovanja s Chriom Froomom. Štirikratni zmagovalec Tour de Franca bo kariero nadaljeval pri izraleski ekipi Start-Up Nation.

Ob koncu leta se bo tako končalo deset let dolgo plodno sodelovanje Inesoa in Chrisa Frooma. “Z ekipo sem preživel fenomenalnih deset let, veliko nam je uspelo skupaj. Veselim se novih izzivov v nadaljevanju kariere. A trenutno sem osredotočen na osvajanje petega Toura z Ineosom,” je ob tem dejal britanski kolesarki zvezdnik.

Froome bo član Ineosa do decembra, ko mu poteče pogodba. “Chris je bil od začetka z nami. On je velik šampion, toda verjamemo, da je to prava odločitev za njega in za nas. Glede na to, kaj vse je naredil v tem športu, je normalno, da želi biti Chris vodja ekipe, toda mi mu v tem trenutku tega nismo mogli zagotoviti,” je dodal šef ekipe Dave Brailsford.

Po poročanju BBC-ja bo Froome okrepil vrste izraelske ekipe Start-Up Nation, kjer so mu zagotovili mesto prvega kolesarja.

Spomnimo, da se bo kolesarka sezona nadaljevala prihodnji mesec. Tour de France, kjer bosta med osrednjimi akterji tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar, se začenja 29. avgusta.