Bahrain Victorius odločno zavrača Rogličeve obtožbe

Kolesarstvo 10. Sep 20228:43
Delite:
Foto: Guliverimages

Potem ko je včeraj Jumbo Visma na čelu s Primožem Rogličem dodobra razburkala svet kolesarstva z izjavo za javnost, v kateri so za padec slovenskega šampiona okrivili britanskega kolesarja Freda Wrighta, se je danes nanjo odzvala tudi ekipa Bahrain Victorious. Slednja je razočarana nad obtožbami Nizozemcev.

“Ljudje nesreče niso videli, kot se je res zgodila. Padec se ni pripetil zaradi slabe ceste ali pomankanja varnosti, ampak zaradi neprevidne vožnje kolesarja. Nimam oči na hrbtu. Wright je prišel od zadaj, preden sem se zavedal, sem že bil na tleh,” je včeraj ostro, v slogu, kakršnega od njega nismo navajeni, Primož Roglič pokomentiral dogajanje v usodni 16. etapi Dirke po Španiji, v kateri so se zaradi padca v ciljnem sprintu Slovencu razblinile sanje o četrti zaporedni zmagi na zadnji tritedenski dirki sezone.

Bahrajnska ekipa zavrača krivdo za incident

Na besede Rogliča in njegove ekipe Jumbo Visma so se zdaj odzvali tudi pri ekipi Bahrain Victorious: “Tik pred koncem 19. etape Vuelte, ko so bili kolesarji še vedno na cesti, je ekipa Jumbo-Visma na svoji spletni strani objavila izjavo o nesreči v ciljni ravnini 16. etape, zaradi katere je Primož Roglič odstopil od dirke. V zapisu tako trikratni zmagovalec Vuelte kot generalni direktor ekipe močno namigujeta, da je za incident in poškodbe Slovenca kriv naš kolesar Fred Wright,” opozarjajo v bahrajnski ekipi.

“Prepričani smo, da je šlo za dirkaški incident. Na žalost so nesreče del našega športa in to ni ne prva ne zadnja, čeprav se kolesarji trudijo, da bi se jim izognili. Tudi posnetek dirke to podpira: naš kolesar pred nezgodo ne odstopa od svoje dirkalne linije,” še dodajajo v ekipi World Toura.

Foto: Guliverimages

Wright: Gre samo za dirkaški incident

Ob prebiranju izjave ni ostal ravnodušen niti drugi glavni akter te zgodbe Fred Wright. 23-letnik je prepričan, da v zaključku 16. etape ničesar ni storil narobe in je razočaran nad nivojem komunikacije, ki sta ga ubrala Primož Roglič in njegova Jumbo Visma.

“Mislim, da izjava ni poštena, saj posnetek kaže, da je šlo za navaden dirkaški incident. Zavedam pa se tudi, da se je Primož potegoval za rdečo majico tukaj na Vuelti. In seveda sem mu po etapi poslal zasebno sporočilo, da vidim, ali je v redu. Po 19. etapi sem bil poln čustev z dirke, nato pa, ko sem se vrnil na avtobus, sem videl izjavo Jumba. Bilo jo je res težko brati in zelo sem razočaran. Mislim, da je nepošteno, nocoj smo si z ekipo znova pogledali posnetek in iskreno ne verjamem, da sem naredil kaj narobe. Bil je samo dirkaški incident,” je prepričan Britanec.

V svojem odzivu na Twitterju je dodal še, da je Roglič izjemen šampion ter da razume njegovo razočaranje zaradi predčasnega zaključka boja za rdečo majico.

Komentari

Vaš komentar