Bernal si ni mislil, da bo še kdaj na kolesu

Kolesarstvo 3. Apr 202210:18 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Egan Bernal okreva po hudi poškodbi, ki jo je pred začetkom sezone skupil v Kolumbiji. Že je nazaj na kolesu, čeprav je tudi sam mislil, da tega ne bo več zmožen.

24. januarja letos je Bernal hudo padel na treningu ekipe Ineos v domači Kolumbiji, ko se je zaletel v avtobus, ki je stal na cesti. Utrpel je zlom vretenc, zlom desne stegnenice, zlom desne pogačice, poškodbo prsnega koša, predrtje pljuč in več zlomljenih reber. A skoraj da čudežno je dva meseca po nesreči že na kolesu.

“Dva meseca sem ležal v postelji in nisem niti razmišljal o vrnitvi na kolo. Nisem si mislil, da bom še kdaj kolesaril. A spet sem na cestah zaradi vseh vzpodbud in lepih želja, ki sem jih prejel,” je povedal Bernal in dodal: “Ne vem, kdaj bom spet dirkal. Želim si čimprej okrevati, a morem prisluhniti svojemu telesu. Nikamor se mi ne mudi.”

Bernal nazaj na cestah. Foto: Egan Bernal/Twitter

Tudi ekipa Ineos se zaveda teže poškodb, ki jih je utrpel 25-letni Kolumbijec, ki ga ne priganja k čimprejšnji vrnitvi na dirke.

“Kolesarstvo je moje življenje. To počnem že od kar sem se rodil in želim si nazaj na dirke. A zdravje je še pomembnejše,” je dejal Kolumbijec in zaključil: “Počutim se veliko bolje. Pred tednom dni sem sedel nazaj na kolo in spet se počasi počutim kot kolesar.”