Bernal tik pred vrnitvijo, bo nastopil že na Vuelti?

Kolesarstvo 28. Jul 202217:05 0 komentarjev
Bernal bo ob morebitnem nastopu na Vuelti lovil trojček zmag na vseh tritedenskih dirkah. Osvojil je že tako Tour kot tudi Giro. Foto: guliverimage

Egan Bernal je blizu vrnitvi med kolesarsko elito. Direktor Dirke po Španiji Javier Guillen namreč trdi, da bo Kolumbijec nastopil na letošnji Vuelti.

Pol leta po grozljivem padcu na pripravah v Kolumbiji je Egan Bernal vse bližje vrnitvi na kolesarske dirke najvišjega nivoja. V intervjuju za Radio Marca je direktor Vuelte Javier Guillen povedal, da je pozitiven glede nastopa Kolumbijca na španski tritedenski dirki.

Dirka po Španiji se začne 19. avgusta v Utrechtu na Nizozemskem.

Bernal je v zadnjem obdobju treniral v Andori s številnimi kolesarji ekipe Ineos Grenadiers, ki bodo nastopili na Vuelti. Možno je, da se bo vrnil celo že na dirki Vuelta a Burgos, ki se začne 2. avgusta, a britanska ekipa se še vedno odloča o najboljši možni rešitvi.

Kolumbijec je na začetku julija dejal, da si želi nastopiti vsaj na jesenskih italijanskih klasikah. Zdaj se pojavlja priložnost, da nastopi že avgusta.

Bernal je na januarskih pripravah v domovini doživel hudo nesrečo, ko je trčil v zadnji del avtobusa, za katerega ni opazil, da se je ustavili na cesti. Kolumbijec si je v nesreči poškodoval nogo, koleno in hrbtenico.

25-letnik je leta 2019 zablestel z zmago na Dirki po Franciji, lani pa je bil najboljši še na Dirki po Italiji. Vuelta tako ostaja edina tritedenska dirka, ki je v svoji karieri še ni osvojil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!