Brez svetovnega prvaka na prvem spomeniku sezone

Kolesarstvo 16. Mar 202215:30 > 15:53 0 komentarjev
Alaphilippe je bil na dirki Milano - Sanremo najboljši leta 2019. Foto: AP Photo/Christophe Ena via Guliverimage

Francoz Julian Alaphilippe, ki je lani ubranil naslov svetovnega prvaka v kolesarstvu, ne bo nastopil na prvem spomeniku sezone 2022. Dirko Milano - Sanremo bo izpustil zaradi bronhitisa.

V soboto se bo na italijanskih cestah odvil prvi vrhunec letošnje kolesarske pomladi, kar se tiče enodnevnih dirk. Dirka Milano – Sanremo predstavlja prvi spomenik na koledarju Mednarodne kolesarske zveze. Preizkušnje se bodo udeležili številni najboljši svetovni kolesarji, tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar, pogrešali pa bomo svetovnega prvaka Juliana Alaphilippa.

Aktualni svetovni prvak je eden najboljših kolesarjev na enodnevnih dirkah. Leta 2019 je že osvojil dirko Milano – Sanremo, tudi letos je veljal za enega večjih favoritov za zmago, ki pa je tokrat ne bo lovil zaradi bronhitisa. Ekipa Quick Step je tako vpoklicala sprinterja Fabia Jakobsena.

“Žalosten sem, da sem moral zapustiti ekipo, saj sem se na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja počutil dobro. A zdaj moram počivati in ostati potrpežljiv. Kmalu se vidimo,” je Alaphilippe zapisal na družbenih omrežjih.

Zaradi iste bolezni (bronhitisa) bo dirko izpustil tudi zmagovalec klasike Pariz – Roubaix Sonny Colbrelli. Mohoričev in Tratnikov moštveni sotekmovalec je izpustil že dirko Pariz – Nica.

Pogačarju bo pomagal Polanc

Znano pa je, da bo Tadeju Pogačarju novo zmago na spomenikih pomagal loviti Jan Polanc. V sezoni 2022 je 29-letnik že zbral 22 tekmovalnih dni in tako nadaljuje z napornim začetkom sezone. Izziva na Milano – Sanremo se je zelo razveselil, preizkušnjo bo odpeljal prvič: “To je dirka, ki si jo vsak kolesar želi voziti v karieri. Je le najdaljša enodnevna dirka v kolesarstvu. Vesel sem, da jo bom lahko vozil, čeprav nisem bil ravno v prvem planu in so me naknadno poklicali.”

Jan Polanc je na začetku letošnje sezone enkrat že zmagal: dobil je dirko Trofeo Laigueglia. Foto: guliverimage

Na startu dirke Milano – Sanremo bo precej Slovencev. Barve ekipe Bahrain – Victorious bosta predstavljala Jan Tratnik in Matej Mohorič, Primož Roglič bo nastopil v rumenem dresu Jumbo-Visme, Luka Mezgec bo najverjetneje pomagal moštvenemu kolegu Michaelu Matthewsu (Team BikeExchange), startala pa bosta tudi že omenjena Tadej Pogačar ter Jan Polanc (UAE Team Emirates).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!