Dal je vse od sebe, a je bil tekmec v rumenem premočan

Kolesarstvo 21. Jul 202218:44 0 komentarjev
Pogačar je športno čestital današnjemu zmagovalcu. Foto: A.S.O/Pauline Ballet

Tudi na zadnji gorski etapi Dirke po Franciji 2022 smo spremljali agresivno vožnjo Tadeja Pogačarja. Ta je v lovu na zmanjšanje zaostanka za rumeno majico poskusil z večkratnimi napadi, a Jonas Vingegaard se ni dal. Slovenski šampion kljub temu ni bil pretirano razočaran, saj je dal vse od sebe.

Kakšen dan v Pirenejih! Znova smo spremljali ogorčen boj med rumeno in belo majico, vsi ostali kolesarji na cesti pa so bili le opazovalci. Tadej Pogačar je s prvimi napadi poskusil skoraj 40 kilometrov do cilja, a na koncu je imel na vzponu na Hautacam največ moči vendarle vodilni Danec. Jonas Vingegaard je z etapno zmago danes proti Slovencu pridobil 1:08 sekunde in ima pred zadnjimi tremi etapami 3:26 prednosti. Brez velike smole ali presenečenja je zmagovalec francoske pentlje odločen.

Vsak pravi športnik bi počakal

“Dal sem vse od sebe na predzadnjem klancu. Jonas je bil res močan, kar je na zadnjem klancu pokazal. Čestitke njemu in celotni ekipi. Pri Jumbo Vismi so imeli znova odlično moštveno taktiko, res so močni kot enota. Ko je van Aert pospešil, me je spravil v rdeče polje. Skušal sem ujeti na tempo, a ni šlo,” je po 18. etapi za RTVSLO dejal Tadej Pogačar.

O padcu na zadnjem spustu, ko ga je Vingegaard športno počakal, pa je kolesar ekipe UAE Emirates dejal: “V obeh smereh je veliko spoštovanja. Ko sem padel, me je počakal. Verjetno je imel v mislih tudi dva sotekmovalca, ki sta prihajala iz ozadja. Ni imel interesa napadati, ko sem bil na tleh. Vsak pravi športnik bi v takem primeru počakal.”

Da je za moštvom iz Združenih arabskih emiratov nov stresen dan, pa je poudaril tudi Pogačarjev športni direktor Andrej Hauptman: “Vse smo poskusili, nič si ne moremo očitati. Jonas je bil znova odličen. Vse čestitke Jumbo Vismi za odlično izpeljano etapo, mi pa smo naredili res vse. Po padcu Tadej ni nič rekel, da se slabše počuti. Da si želi zmagati etapo zato ne verjamem, da je to vplivalo nanj. Nisem pa še govoril z njim, kaj se je zgodilo na koncu.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!