Danci: Vingegaard Tour osvaja s pol pljuči (VIDEO)

UEFA EURO 2024: Slowenien - Dänemark; 16.06.2024 Dänische Fans posieren für die Kamera UEFA EURO 2024: Slowenien - Dänem
FOTO: Profimedia

Pred včerajšnjo tekmo slovenske izbrane vrste z Dansko na Euru 2024 smo se v Stuttgartu na ulici pogovarjali z navijači in jih spraševali o tem, kdo bo zmagovalec letošnje kolesarske dirke po Franciji.

Odgovori so bili v danskem delu stuttgartskih ulic pričakovani, pri Slovencih pa so mnenja, kot kaže, deljena.

Navijači, odeti v rdeče-bele barve, so nastopili odločno, nekateri odgovor celo zažvrgoleli. Njihov edini favorit za zmago na francoski pentlji letos je član moštva Visma – Lease a Bike Jonas Vingegaard.

Sogovornik Michael je ponudil najdaljši odgovor: “Zmagal bo Vingegaard. Malce je sicer poškodovan, a za Tadeja Pogačarja ne verjamem, da ima tisto nekaj za zmago na preizkušnjah, ki trajajo dalj časa. Pojavijo se mu dnevi, ko ima težave, Jonas pa je bolj stabilen kolesar.”

Eden izmed danskih ljubiteljev nogometa, mladi Emil, je poskrbel za najbolj odmevno napoved: “Vingegaard lahko (op. a.: kolesarsko dirko po Franciji) osvoji le z enim pljučnim krilom!”

Mar ni največji konkurent Pogačar?

Pri Slovencih sta pola razdeljena. Kot tekmovalca v rumeni majici, ki se bo kot najboljši na prestižni tritedenski dirki – izjemoma – pripeljal v Nico, nekateri vidijo Tadeja Pogačarja, spet drugi Primoža Rogliča.

Staknili smo nekoga, ki je pogumno napovedal celo vrstni red in zbodel Vingegaarda.

Kdo pa je vaš favorit za zmago na kolesarski dirki po Franciji? Utrinke s tekme v Stuttgartu si lahko še enkrat ogledate TUKAJ.

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’. Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Tour de France 2023 - Stage 21
FOTO: Profimedia

#related-news_1

#related-news_2

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje