Danes navijamo za Pogačarja! Mu bo uspelo?

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar (Foto: Cyclingnews.com)

S sedmo etapo, vožnjo na čas v San Benedettu del Trontu, se bo danes končala letošnja kolesarska dirka od Tirenskega do Jadranskega morja. V najboljšem položaju za skupno zmago je Tadej Pogačar, ki ima v skupnem seštevku več kot minuto prednosti.

Pogačar si je odličen položaj prikolesaril v soboto in nedeljo, ko se je izkazal na dveh zahtevnih etapah in najprej prišel do modre majice vodilnega, nato pa samo še povečal prednost pred tekmeci. V ponedeljek je etapo prepustil ubežnikom in specialistom za sprint, sam pa mirno zadržal lepo prednost in se v cilj pripeljal z glavnino.

Pogačar ima pred današnjim kronometrom pred najbližjim zasledovalcem Belgijcem Woutom van Aertom iz ekipe Jumbo-Visma minuti in 15 sekund prednosti. Španec Mikel Landa zaostaja že tri minute.

Vozil bom po svojih občutkih, upam, da bo dobra vožnja na čas. Bo pa to tudi dober trening za naslednje dirke. Tu je precej dobrih kronometristov, teren pa je povsem drugačen, kot je bil na dirki v UAE, bolj zahteven, tako da bo zanimivo. Treba se bo osredotočiti na cesto, moj edini cilj pa je, da ostanem v majici vodilnega,” je pred odločilno etapo, kronometer bo dolg 10,1 km, napovedal slovenski šampion Pogačar.

Komentari

Vaš komentar