Dirka Pariz-Roubaix za Pogačarja še prezgodaj

Kolesarstvo 2. Feb 20238:06
Foto: guliverimage

Tadej Pogačar se pripravlja na začetek nove tekmovalne sezone, v kateri bo napadal spomladanske enodnevne klasike in rumeno majico na Touru.

Pogačar intenzivno trenira za začetek sezone na domači dirki svoje ekipe UAE Team Emirates v Združenih arabskih emiratih. Spomladi bo ena pomembnejših dirk za 24-letnega slovenskega šampiona tudi Dirka po Flandriji, ki jo je lani končal kot četrti. “Tadej bo znova dirkal po Flandriji. Verjamem, da je pred njim nova odlična spomladanska sezone,” je za spletni portal VeloNews povedal športni direktor moštva Fabio Baldato.

Zatem bo Pogačar branil zmagi na dirkah Strade Bianche in od Tirenskega do Jadranskega morja. Nato bo napadal še spomenika po Flandriji in Liege-Bastogne-Liege.

Velika želja je že nekaj časa tudi peklenska klasika Pariz-Roubaix, za katero pa je še prezgodaj. Lani je Pogačar z objavo na družbenih omrežjih nakazal, da bi lahko kmalu debitiral na kockah, a za to bo čas še prišel. “Dirka mu je zelo všeč, videli smo tudi, kako dobro se je na kockah odrezal na Touru. A to bi bilo preveč. Tadej lahko dirka povsod, a pred sezono je potrebno sprejeti nekaj odločitev,” je še dodal Baldato.

Zagotovo pa si dvakratnega zmagovalca Dirke po Franciji nekoč lahko obetamo na kockah severnega pekla.

Komentari

Vaš komentar