Neprepoznavni Roglič rumeno majico predal Evenepoelu

Kolesarstvo 8. Apr 202217:27 > 17:51 0 komentarjev
Primož Roglič ni imel svojega dne. Foto: Pierre Teyssot/ESPA-Images

Peta etapa Dirke po Baskiji od Zamudia do Mallabie je postregla z velikimi spremembami v skupnem seštevku. Primož Roglič ni uspel odgovoriti na napad Remca Evenepoela, s tem pa je izgubil majico vodilnega.

Peto etapo Dirke po Baskiji je dobil Carlos Rodriguez (Ineos), ki je ostal zadnji ubežnik v ospredju dirke, pri 21-letih pa je slavil največjo zmago v svoji karieri. Ob koncu etape na izjemno strmem klancu je zbral še ravno dovolj moči, da je uspešno prečkal ciljno črto. Nemalo težav so imeli tudi zasledovalci. Padla sta Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) in Aleksandr Vlasov (Bora – Hansgrohe), ki sta ob kolesu pretekla v cilj.

Ekipni uspeh Ineosa je z drugim mestom dopolnil včerajšnji zmagovalec Kolumbijec Daniel Martinez (Ineos). Tretji je končal Remco Evenepoel (Quick-Step), novi vodilni kolesar v skupnem seštevku. Pred Martinezom ima zgolj dve sekundi prednosti. Primož Roglič je v cilj prikolesaril z več kot minuto zaostanka za omenjenima kolesarjema.

Remco Evenepoel je novi vodilni v skupnem eštevku. Foto: guliverimage

Primož Roglič ni imel svojega dne. Odločilni trenutek etape se je zgodil 16 kilometrov pred ciljem, ko je napadel Remco Evenepoel, drugi v skupnem seštevku. Napad je povzročil, da se je sedmerica kolesarjev odlepila od glavnine, ta skupine ni več ujela. Roglič na napad ni reagiral, zato so Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Pello Bilbao (Bahrain – Victorious), Remco Evenepoel (Quick-Step), Enric Mas (Movistar), Daniel Martinez (Ineos), Ion Izagirre (Cofidis) in Aleksandr Vlasov (Bora – Hansgrohe) lahko naredili razliko.

32-letni Slovenec je etapo končal na 19. mestu skupaj z Janom Polancom (UAE Team Emirates), ki je bil 20., zaostala sta minuto in 15 sekund za zmagovalcem. V generalni razvrstitvi je padel na 8. mesto, zaostanek za vodilnim Belgijcem znaša minuto in pet sekund. Od Slovencev se je izkazal Domen Novak (Bahrain – Victorious), ki je končal na 28. mestu.

Dirka po Baskiji, 5. etapa:

1. Carlos Rodriguez (Špa/Ineos) 4:07:09
2. Daniel Martinez (Kol/Ineos) + 0:07
3. Remco Evenepoel (Bel/Quick-Step) + 0:09
4. Ion Izagirre (Špa/Cofidis) + 0:11
5. Enric Mas (Špa/Movistar) + 0:11
6. Pello Bilbao (Špa/Bahrain – Victorious) + 0:13
7. Aleksandr Vlasov (Rus/Bora – Hansgrohe) + 0:18
8. Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma) + 0:20
9. Marc Soler (Špa/UAE Team Emirates) + 0:38
10. Fernando Barcelo (Špa/Caja Rural) + 1:07

19. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) + 1:15
20. Jan Polanc (Slo/UAE Team Emirates) + 1:15
28. Domen Novak (Slo/Bahrain – Victorious) + 1:27

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!