Italija slavi novega junaka, Pogačar brez težav

Kolesarstvo 24. Maj 202415:00 > 19:19 0 komentarjev
Andrea Vendrame
Foto: Uroš Skaza

Italijan Andrea Vendrame (DecathloN AG2R) je dobil 19. etapo dirke po Italiji. Kmalu je bilo jasno, da se bodo za zmago pomerili ubežniki, domačin pa je tako slavil svojo drugo etapno zmago na Giru v svoji karieri.

Etapa od Mortegliana do Sappade je bila pisana na kožo ubežnikom, prav ti pa so se na koncu udarili za zmago. Med njimi je bil tudi Jan Tratnik, ki pa v zadnjih kilometrih ni bil blizu čela dirke. Andrea Vendrame se je ostalim kolesarjem oddaljil 28 kilometrov pred ciljem, nikomur pa ga ni uspelo ujeti.

Drugo mesto je osvojil Španec Pelayo Sanchez (Movistar), tretje Nemec Georg Steinhauser (EF Education). Jan Tratnik je cilj prečkal kot sedmi, za zmagovalcem je zaostal za dve minuti in pol.

Jan Tratnik
Jan Tratnik. Foto: Uroš Skaza

Glavnina je tokrat prepustila vajeti etape ubežnikom. Zaostali so za več kot 15 minut. Vseeno je bilo pestro. Geraint Thomas je bil nepozoren, zadel je kolo Antonija Tiberija in se znašel na tleh. Glavnina je nato Britanca počakala.

Tadej Pogačar je zanesljivo zadržal vodstvo v  skupnem seštevku. Še vedno ima sedem minut in 42 sekund prednosti pred Danielom Martinezom (Bora – Hansgrohe).

Devetnajsta in 20. etapa sicer potekata blizu Slovenije, zato je ob cestah večje število slovenskih pristašev kolesarstva. Še posebej bo tako v soboto v etapi do Bassana del Grappe.

giro 2024 19. etapa
19. etapa Gira 2024. Foto: RCS/organizator

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Italiji 2024, 19. etapa

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!