Junak Vuelte v Avstraliji kot v filmu Alfreda Hitchcocka

Kolesarstvo 17. Sep 202213:15 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Ptiči znajo ta čas v Avstraliji povzročati veliko preglavic, predvsem kolesarjem. To je na svoji koži okusil tudi zmagovalec Vuelte Remco Evenepoel.

V Wollongongu v Avstraliji bo v naslednjem tednu izpeljano svetovno prvenstvo v kolesarstvu. Začne se že z jutrišnjima preizkušnjama na čas. A prizorišče ima tudi svoje pomanjkljivosti.

Srake so namreč v tem času leta v Wollongongu stalnica. Ko poizkušajo obvarovati svoje mladiče pred “nepovabljenimi gosti”, se namreč lahko poslužujejo tudi napadalnih metod. Kakor v filmu Ptiči Alfreda Hitchcocka, če se pošalimo.

Svojo izkušnjo z eno od srak je opisal Belgijec Remco Evenepoel, ki bo že jutri eden izmed favoritov za svetovni naslov. “Velik ptič je poletel proti meni in se mi povsem približal. Nato mi je samo sledil,” je povedal Belgijec. “Bilo je strašno. A to je Avstralija, upam, da se ne zgodi več. Priznam pa, da me je strah.”

Remco Evenepoel na avstralskih cestah. Foto: Foto: guliverimage

Tudi Stefan Küng je opazil podobno situacijo. “Eden izmed mojih ekipnih kolegov je bil prav tako napaden s strani srake.”

Napadi srak so v Avstraliji pogosti, te pa napadajo predvsem kolesarje, saj se premikajo z visoko hitrostjo, na kar so ptiči še posebej pozorni. Zapodijo se predvsem v glavo, zato ima kolesarska čelada v deželi tam spodaj še dodatno funkcijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!