FOTO: Rumena majica v kraljevskem slogu po ulicah Pariza

Kolesarstvo 24. Jul 202221:30 > 21:34
Delite:
Foto: AP Photo/Daniel Cole via Guliver

Jonas Vingegaard je zadnjo 21. etapo letošnje Dirke po Franciji preživel brez pretresov. Sprva so se Danec, Wout van Aert in Tadej Pogačar takoj na startu podali na čelo dirke. Sledili so trenutki za fotografe, kjer v ekipi Jumbo-Visma niso pozabili niti na Primoža Rogliča. Preden se je začelo resno dirkanje je sledil še kozarec penine, v cilj na Elizejskih poljanah pa se je zmagovalec pripeljal objet s svojimi moštvenimi kolegi.

Kolesarji so se na zadnji etapi Dirke po Franciji tradicionalno podali na ulice Pariza. Največ pozornosti je pričakovano požela rumena majica, Jonas Vingegaard je poskrbel, da je ta varno prispela v cilj. Poleg rumene majice je v cilju poziral tudi v pikčasti majici za najboljšega hribolazca.

Hamletova dežela je popolnoma zaznamovala letošnji Tour. Poleg začetka na Danskem je ta država slavila še drugo končno zmago na največji dirki na svetu. Prvič so slavili leta 1996, ko je zmagal Bjarne Riis. So pa danski kolesarji do sedaj 25-krat osvojili etapno zmago na francoski pentlji, prva sega v leto 1970, letos pa so slavili kar štirikrat (2x Vingegaard, Magnus Cort in Mads Pedersen).

Komentari

Vaš komentar