Francoski kralj vlada tudi na Hrvaškem, najbližje Mohorič

Kolesarstvo 1. Okt 202217:05 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Jonas Vingegaard, zmagovalec letošnje kolesarske Dirke po Franciji, je na odlični poti, da dobi tudi Dirko po Hrvaški. V današnji, peti etapi od Opatije do Labina (154 km), ki je vsebovala kar šest kategoriziranih vzponov in še krajšega zaključnega, zaradi česar je veljala za kraljevsko etapo, je kolesar Jumbo Visme še drugič na dirki pokoril konkurenco in ima pred zadnjo, ravninsko etapo osem sekund prednosti. Najbližje v skupnem seštevku mu je Slovenec Matej Mohorič (Bahrain Victorious).

Moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi ima tako pred jutrišnjo zaključno etapo majhno prednost pred Matejem Mohoričem (Bahrain Victorious), ki se je v težki etapi spet odlično držal. Z zaostankom dveh sekund je zasedel tretje mesto, v skupnem seštevku pa se pomaknil za mesto naprej in je zdaj drugi. V etapi je bil poleg Vingegaarda od njega hitrejši še Britanec Oscar Onley, ki je na cilj prišel v času zmagovalca.

“V zaključku ni bilo nič kaj prijetno, moral sem tvegati. Na srečo se je vse izšlo po načrtih in zelo sem vesel, da sem uspel priti do nove etapne zmage. Moja prednost pred Mohoričem ni velika, zato bom skupno zmago lahko proslavljal šele po ciljni črti jutri v Zagrebu. Današnji dan me je sicer spominjal na dirkanje po Baskiji. Zelo zahtevna etapa že od začetka, z ekipo pa smo jo naredili še težjo. Predvsem moštvenim kolegom se moram zahvaliti za ta uspeh, vsi so bili neverjetni,” je dejal Jonas Vingegaard. 

“Danes je bila najtežja etapa dirke. Vedeli smo, da bodo druge ekipe navile ritem na vzponu na Učko in skušale oddaljiti Jonathana. Z njim so bili moštveni kolegi, a niso mogli več priključiti, zato sva jaz in Santiago prevzela kapetansko vlogo v lovu na dnevno in končno slavje. Videli smo veliko napadov, zato smo bili vsi na limitu v zaključnem sprintu. Spet sem končal kot tretji, največ, kar sem lahko iztržil. Zaostajam osem sekund, tako da ni še konec. Jutri si želim etapne zmage in se morda boriti tudi za skupno,” pa je dejal Mohorič.

Drugi Slovenci se niso izkazali. Gal Glivar, kolesar Adrie Mobila, je z zaostankom 13 minut in 26 sekund zasedel 50. mesto, njegovi kolegi iz ekipe in tudi konkurenti iz ekipe Ljubljana Gusto Santic pa so bili še slabši. Glivar je v skupnem seštevku na 33. mestu (+14:17).

Dirka se bo v nedeljo končala z etapo od Velike Nedelje do Zagreba (158,5 km), zaradi ravninske etape pa ne gre pričakovati večjih sprememb v skupni razvrstitvi. A če se bo ponudila priložnost, bo Matej Mohorič zagotovo poskusil z napadom na vodilnega Danca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!