Francoz ostaja ob Primožu Rogliču

Kolesarstvo 17. Maj 202314:53 0 komentarjev
Laporte Roglič
Foto: Profimedia

Francoski kolesar Christophe Laporte podaljšal pogodbo z Jumbo Vismo, v kateri je med drugim tudi slovenski as Primož Roglič, ki se ta čas bori za končno zmago na dirki po Italiji. Na spletni strani ekipe so potrdili, da je sklenil dogovor do leta 2026, pridružil se ji je lani.

Tridesetletni Christophe Laporte je izjemno začel to sezono, konec marca je zmagal na dirki svetovne serije Gent-Wevelgem, tri dni pozneje pa še na preizkušnji skozi Flandrijo od Roeselareja do Waregema. Lani je takoj po prestopu slavil etapne zmage na dirkah Pariz – Nica, po Franciji in Danski.

“Tukaj se počutim res dobro. Ekipa deluje na izjemno profesionalen način, a obenem deluje zelo domače. Od prvega dne, ko sem prišel, je bilo med mano in moštvom veliko zaupanja. Hvala vsem – osebju in kolesarjem. Še vedno se vsak dan učim, zato bomo nadaljevali skupaj. Vem, da lahko z Jumbo Vismo izpolnim svoj potencial,” je dejal ob podpisu pogodbe.

“Lani se nam je pridružil, da bi okrepil našo ekipo za klasike. Njegov prihod je bil velik uspeh, v letu in pol si je priboril status vodje. Zraven pa ima ključno vlogo kot pomočnika za Wouta van Aerta na klasikah in za naše kolesarje v borbi za skupne seštevek tritedenskih dirk. Prepričani smo, da ima še ogromno prostora za rast. Bila je kar zahtevna bitka za njegov podpis. A se je odločil, da ostane z nami, saj vemo, kdo smo in kako delujemo. To je za nas velik kompliment,” pa je dejal eden od športnih direktorjev čebel Merijn Zeeman.

Pred tem je za Cofidis nastopal od leta 2014. V Jumbo Vismi so med drugimi poleg Rogliča tudi Danec Jonas Vingegaard, lanski zmagovalec Toura de France, trikratni svetovni prvak v ciklokrosu Wout van Aert iz Belgije, pa tudi drugi Slovenec Jan Tratnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!