Frooma kritike le še dodatno podžgejo

Kolesarstvo 7. Maj 202115:57 > 16:37 0 komentarjev
Chris Froome (Foto: Guliver images)

Kolesarski as Chris Froome se požvižga na kritike, ki so prepričani, da bi moral kolo postaviti v kot. Britanec verjame, da se po hudi poškodbi počasi vrača na stara pota.

Froome je po grozovitem padcu na kriteriju Dauphine leta 2019 v bolnišnici preživel več kot tri tedne. Tedaj si je polomil vrat, stegnenico, komolec, medenico in rebra, a 35-letnik sedaj trdi, da je povsem okreval.

Štirikratni zmagovalec francoske pentlje, ki je pred začetkom sezone zapustil Ineos-Grenadiers in se pridružil moštvu Israel-Start Up Nation, se je na ceste vrnil marca in na dirki po Kataloniji osvojil 81. mesto. S slabšim rezultatom je močno razočaral nekatere svoje navijače, ki so ga prek družbenih omrežij začeli pozivati, naj zaključi kariero.

“Na zadnjih nekaj dirkah so mi nekteri dejali, naj kolesarstvo obesim na klin, saj da je z menoj konec. A ob takšnih komentarjih se le nasmejem. Ti ljudje ne vedo, kako resne so bile moje poškodbe,“ je dejal Froome. “Ne vedo, koliko truda sem vložil, da sem se vrnil k profesionalnemu kolesarstvu. Očitno me ne poznajo dobro. Ne bom odnehal kar tako. Vem, da se lahko znova vrnem.”

Kolesarski as je še nedolgo nazaj zatrdil, da ima pred sabo še kar nekaj let kariere, saj misli kolesariti vsaj do svojega štiridesetega leta. “Na dirki po Kataloniji sem se počutil izgubljenega, vendar se mi sedaj zdi, da napredujem in se na kolesu počutim vse bolje. Ne bom vrgel puške v koruzo. Negativni komentarji me le še bolj podžgejo in motivirajo,” je še zatrdil kolesarski zvezdnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!