Giro d’Italia: “slovenska” etapa deležna posebne pozornosti

Kolesarstvo 4. Maj 202116:06 > 16:11 0 komentarjev
Že 104. izvedba kolesarske dirke po Italiji bo prišla v našo bližino. Foto: Getty Image

V Gorici so danes predstavili etape letošnje dirke po Italiji, ki jih bo gostila tudi Furlanija - Julijska krajina. Posebne pozornosti je bila deležna predvsem etapa Gradež - Gorica, ki se bo odvijala tudi po slovenskih cestah.

Že 104. izvedba kolesarske dirke po Italiji, ki se bo začela to soboto, bo prišla v našo bližino 22. maja s 14. etapo od Cittadelle do cilja na znamenitem Zoncolanu. Dan kasneje bo sledila etapa med Gradežem in Gorico, Giro pa se bo od Furlanije – Julijske krajine poslovil v ponedeljek, 24. maja.

Na današnji predstavitvi etap pred goriško občinsko palačo je bila posebna pozornost namenjena etapi s ciljem v Gorici, ki bo potekala tudi po Sloveniji. Te etape se je zaradi vključenosti Slovenije razveselil tudi deželni predsednik Massimiliano Fedriga. “To pomeni, da Furlanija – Julijska krajina in Slovenija nista zgolj ena etapa Gira, ampak gre za etapo dirke po Italiji za Evropo,” je po poročanju STA dejal deželni predsednik.

Ob tem je izrazil prepričanje, da skupaj gradijo nekaj pomembnega, pri čemer nimajo v mislih naslednje volitve, ampak prihodnost naslednjih generacij.

Predstavitve se je med drugimi udeležil tudi novogoriški župan Klemen Miklavič, ki ob trenutni popularnosti kolesarstva tako v Sloveniji kot širše v Evropi v čezmejni etapi vidi priložnost, da somestje Gorica – Nova Gorica Evropi in svetu prenese sporočilo sožitja, optimizma in ustvarjalnosti.

Dirke se bosta udeležila tudi Slovenca Jan Tratnik in Matej Mohorič (oba Bahrain Victorius), v vlogi njunega športnega direktorja pa bo Gorazd Štangelj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!