Glasne govorice ob koncu Toura: Rogliča si želi Ineos

Kolesarstvo 24. Jul 202220:22 > 21:48 1 komentar
Foto: REUTERS/Christian Hartmann via Guliverimage

Pri ekipi Ineos Grenadiers so po petih zaporednih zmagah na Touru med letoma 2015 in 2019 zdaj že tri leta brez rumene majice na Elizejskih poljanah. Če gre verjeti govoricam, bodo mogoče v naslednji sezoni zmago napadali s Primožem Rogličem.

Po Twitterju so namreč zaokrožile govorice, da se britanska ekipa (ki se je nekoč imenovala Sky) zelo zanima za usluge 32-letnega slovenskega šampiona.

Pri Ineosu namreč trenutno nimajo kolesarja, ki bi se lahko kosal s Tadejem Pogačarjem in Jonasom Vingegaardom. Chris Froome, ki je za Sky štirikrat osvojil Tour, je zdaj član ekipe Israel PremierTech, Geraint Thomas, ki je letošnjo dirko sicer končal kot tretji, a z velikim zaostankom za vodilno dvojico, je pri 36-ih že v zrelih kolesarskih letih.

Zmagovalec Toura 2019 Egan Bernal, ki je star šele 25 let, pa je na pripravah pred letošnjo sezono hudo padel, njegovo okrevanje in vrnitev na najvišji nivo pa nista samoumevna. Tudi Richard Carapaz, sicer olimpijski prvak, pa proti Pogačarju in Vingegaardu za zdaj ni bil uspešen: spomnimo, na lanskem Touru je končal kot tretji, prav za omenjenima kolesarjema.

Roglič ima sicer pogodbo z Jumbo-Vismo sklenjeno vse do konca sezone 2025. A glede na vzpon Vingegaarda je težko verjeti, da bo Kisovčan tudi na prihodnjem Touru v vlogi kapetana ekipe. Zdaj je očitno najboljša možnost za osvojitev rumene majice menjava ekipnih barv.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje