Izjemno zahtevna izkušnja, a kolesarjevo stanje stabilno

Kolesarstvo 11. Apr 202211:48 0 komentarjev
Milan Vader. Foto: Twitter/Jumbo-Visma

Stanje Milana Vadra (Jumbo-Visma) je po hudem padcu na peti etapi Dirke po Baskiji stabilno, so sporočili iz ekipe, za katero kolesari tudi Primož Roglič.

Milan Vader (Jumbo-Visma) se je v petek hudo poškodoval v Baskiji. Moštveni kolega Primoža Rogliča je bil hitro prepeljan v bolnišnico v Bilbau, kjer je prestal operacijo in ostaja v umetni komi. Dvakratni nizozemski državni prvak v ciklokrosu je grdo padel na enem izmed spustov pete etape, na opazovanjih ostaja tudi v naslednjih dneh.

Sprva so se pojavljale informacije, da je stanje 26-letnika kritično, a je nizozemsko moštvo to zanikalo. Z ekipe so pomirili vse ljubitelje kolesarstva. Sporočili so: “Situacija je pod nadzorom, njegovo stanje je stabilno. Milan je deležen vrhunske zdravstvene oskrbe.”

Direktor ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge je dejal, da so vsi dirkači del družine. “Milanu moramo dati čas. Videli bomo, kako se stvari razvijejo.” Prva oseba, ki je pritekla do ponesrečenca, je bil zdravnik Tomas Rodriguez. 26-letnik je bil ob njegovem prihodu nezavesten. “Sodeloval sem že na devetih Vueltah in šestih Dirkah po Baskiji. To je bila najzahtevnejša izkušnja, ki sem jo kdaj imel.”

Letošnja sezona ni kolesarjem najbolj prijazna. Na pripravah pred začetkom sezone je hudo padel Kolumbijec Egan Bernal, na Dirki po Kataloniji je srce za nekaj trenutkov zastalo Italijanu Sonnyju Colbrelliju.

Več podrobnosti o stanju 26-letnik bo najverjetneje znanih v naslednjih dneh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!