Jan Polanc ostaja v dobrem položaju

Kolesarstvo 23. Mar 202218:42
Jan Polanc. Foto: Guliverimage

Slovenski kolesar Jan Polanc (UAE Emirates) je tudi v drugi etapi Mednarodnega tedna Coppi in Bartali v cilj prišel z najboljšimi, v času zmagovalca je zasedel 13. mesto, v skupnem seštevku pa je štirinajsti. Dobrih 165 kilometrov dolgo etapo je dobil britanski kolesar ekipe Ineos Grenadiers Ethan Hayter.

Drugo mesto je v etapi s tremi gorskimi cilji tretje kategorije zasedel Italijan Matteo Sobrero, tretje pa Hayterjev rojak in moštveni kolega Ben Tulett. Vodilna skupina je imela 17 kolesarjev.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Irec Eddie Dumbar (Ineos Grenadiers), ki ima šest sekund prednosti pred Hayterjem, Sobrero na tretjem mestu zaostaja 14 sekund, Polanc pa je eden enajstih kolesarjev, ki zaostajajo 20 sekund.

Četrtkova tretja etapa bo še zahtevnejša, končala se bo s ciljem na vzponu. Pred tem bodo še trije gorski cilji, eden prve in dva druge kategorije. Prireditelji jo imajo za najtežjo na dirki, pričakovati je, da se bosta za skupno vodstvo udarili ekipi UAE Emirates in Ineosa, ki imajo po tri kolesarje med najboljšimi.

Komentari

Vaš komentar