Jumbo-Visma močnejša za izjemnega kronometrista

Kolesarstvo 18. Jun 202114:57 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Nizozemska Jumbo-Visma, katere član je tudi Primož Roglič, je blizu podpisu pogodbe z Avstralcom Rohanom Dennisom iz ekipe Ineos.

Rohan Dennis velja za izvrstnega kronometrista. To nenazadnje potrjujeta tudi dva naslova svetovnega prvaka v vožnji na čas. Najhitrejši je bil v letih 2018 in 2019. Avstralec je imel na mizi tudi ponudbi Ineosa za podaljšanje pogodbe ter Pogačarjeve ekipe UAE Team Emirates.

31-letnik bo tako kariero nadaljeval pri nizozemski ekipi. Avstralec velja za enega najboljših kronometristov na svetu, to pa še zdaleč ni vse, kar lahko ekipi ponudi. Na lanskem Giru, ki ga je dobil njegov ekipni tovariš Tao Geoghegan Hart, je namreč igral izjemno pomembno vlogo v gorskih etapah, ko je bil glavni pomočnik mladega Britanca.

Pri Jumbo-Vismi z Dennisom želijo predvsem dodatne moči na velikih tritedenskih dirkah. Nizozemska ekipa ima sedaj eno boljših kronometrskih zasedb med kolesarsko karavano. Dennis se bo namreč pridružil Tonyju Martinu, Woutu van Aertu, Tomu Dumoulinu in Primožu Rogliču.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!