Jumbo-Visma tudi na letošnji Tour ne gre v rumenem

Kolesarstvo 17. Apr 202317:40 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Daniel Cole via Guliverimage

Še tretje leto zapored ekipa Jumbo-Visma na dirki po Franciji ne bo nastopila v rumenih barvah. Tokratna različica dresa temelji na "moči sanj".

Poseben dres, ki ga bo nizozemska ekipa Jumbo-Visma nosila na letošnjem Touru, so poimenovali “Velodrome”, na njem pa je upodobljeno zvezdnato nebo, polno sanj, ki so glavni poudarek rumeno-črne majice.

Ekipa, ki običajno tekmuje v rumeni športni opravi, se je pred dvema letoma odločila za spremembo. Do te poteze je prišlo po pogovorih z organizatorjem Toura v luči večje vidnosti in prepoznavnosti rumene majice vodilnega v glavnini. “Iz spoštovanja do rumene majice smo se odločili za prilagoditev našega dresa,” je takrat dejal generalni direktor ekipe Richard Plugge.

Pri Jumbo-Vismi so zapisali: “Sanje vodijo do neverjetnih dosežkov. Po tem, ko smo lani osvojili dirko po Franciji, ekipa upa, da bo s tem navdihnila nove generacije, da sledijo svojim sanjam.”

Richard Plugge, generalni direktor Jumbo-Visme, je ob tem dodal: “Z zmago na Touru so se nam uresničile sanje. Zadali smo si visoke cilje. Dres bomo nosili s ponosom in naredili vse, da bomo znova dosegli svoje sanje.”

Videli bomo, če bo novo majico nosil tudi Primož Roglič, ki še ni potrdil nastopa na dirki po Franciji. Slovenski šampion namreč cilja rožnato majico na italijanskem Giru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!