Velika smola Primoža Rogliča: Kako huda je poškodba?

Kolesarstvo 6. Jul 202218:16 > 18:33 5 komentarjev
Primož Roglič po padcu v 5. etapi Toura 2022. Foto: AP Photo/Daniel Cole

Slovenski kolesarski as Primož Roglič jo je na peti etapi dirke po Franciji huje skupil. Po padcu preko slamnate kocke si je izpahnil ramo in si do konca etape hudih bolečinah nabral visok zaostanek.

Peta etapa, ki so jo začinili tudi kockasti predeli, je bila začarana za ekipo Jumbo Visma. Najprej je moral kolo zamenjati Jonas Vingegaard, ki tako prav tako sodi med favorite za končno zmago, nato pa je grdo preko slamnate kocke, ki jo je na cestišče pahnil motorist, padel še Primož Roglič.

Ob grdem padcu si je celo izpahnil ramo. “K sreči sem še tukaj. Nisem videl dobro, a mislim, da je zaščito na cesto pahnil motorist,” je takoj po koncu etape povedal 32-letni Kisovčan. Potrdil je izpah ramena. “Nisem je mogel takoj namestiti nazaj, zato sem moral sesti na gledalčev stol.”

Vse skupaj mu je vzelo veliko časa, kljub pomoči klubskih pomočnikov ni mogel slediti najboljšim in si do konca zahtevne etape nabral visok zaostanek.

Grd padec Primoža Rogliča:

Za Pogačarjem zaostaja že več kot 2 minuti

Tadej Pogačar (UAE Emirates) ima zdaj v skupnem seštevku pred slovenskim rivalom že več kot dve minuti prednosti, kar se zdi, sploh, če vemo, kako dober je zmagovalec zadnjih dveh Tourov, praktično neulovljivo. Ne samo to, vprašanje je, če bo lahko Rogla s Tourom po tej poškodbi z dirko sploh lahko nadaljeval. Izpah ni nikoli nedolžen, več bo znanega v naslednjih dneh.

“Veliko bolje bi bilo, če teh poškodb ne bi bilo, ampak situacija je, kakršna je. Na koncu smo lovili nazaj kljub vsem težavam, v naslednjih dneh pa bomo videli, kako dalje,” je še za RTV Slovenija dejal Roglič, ki je lani po dveh grdih padcih na Touru odstopil po osmi etapi.

Skupni seštevek (5/21):

1. Wout Van Aert (Bel/Jumbo-Visma) 16:17:22
2. Neilson Powless (ZDA/EF Education-EasyPost) + 0:13
3. Edvald Boasson Hagen (Nor/TotalEnergies) 0:14
4. Tadej Pogačar (Slo/UAE Team Emirates) 0:19
5. Yves Lampaert (Bel/Quick-Step Alpha Vinyl) 0:25
6. Mads Pedersen (Niz/Trek-Segafredo) 0:36
7. Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma) 0:40
8. Adam Yates (VBr/Ineos Grenadiers) 0:48
9. Tom Pidcock (VBr/Ineos Grenadiers) 0:49
10. Geraint Thomas (VBr/Ineos Grenadiers) 0:50

41. Luka Mezgec (Slo/BikeExchange-Jayco) 2:22
44. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) 2:36
94. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Victorious) 7:04
151. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Victorious) 17:39

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje