Obliž na rano: Tadej Pogačar do etapne zmage!

Kolesarstvo 22. Jul 202316:40 > 17:13 1 komentar
Tadej Pogačar
Foto: profimedia

Tadej Pogačar je na dvajseti etapi dirke po Franciji premagal vso konkurenco in osvojil že svojo enajsto etapno zmago na Touru.

Po včerajšnjem izjemnem uspehu Mateja Mohoriča, je tudi 20. etapa obarvana povsem slovensko. Tadej Pogačar je v zaključnem sprintu ugnal Felixa Galla, Jonasa Vingegaarda ter brata Yates in na najlepši možni način pozabil na izjemno težek teden, ki je za njim.

To je že druga zaporedna zmaga za slovenske kolesarje. Pogačar je za nacionalno televizijo po etapi povedal: “Želel sem več kot le zaključni sprint. Najlepše je zmagati sam. A Jonas je bil znova dober. Ko sem videl, da mi sledi, sem se umiril. Adam Yates mi je na koncu pomagal. Bil sem pod pritiskom, da ekipi pripeljem to zmago.” Dodal je: “Ta Tour je bil poln emocij, pravi čustveni vrtiljak. Po vsem trpljenju mi ta zmaga veliko pomeni.”

Za Pogačarja je to že enajsta etapna zmaga na dirki po Franciji. Letos je dobil dve, na vseh treh prejšnjih Tourih pa je domov prišel s po tremi.

Tadej Pogačar
Foto: profimedia

Skupno zmago je potrdil Jonas Vingegaard, ki je etapo končal kot tretji. Pogačar zaostanek znaša 7:29, 24-letni Slovenec pa je že četrtič osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja. Italijan Giulio Ciccone je z pogumnim napadom na gorskih ciljih tudi dokončno osvojil pikčasto majico.

Rezultati:

Results powered by FirstCycling.com

Profil etape:

dirka po Franciji 2023 20. etapa
Profil 20. etape. Foto: letour.fr/en

20. etapa, v živo

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje