Legenda hvali Pogačarja, ki bo v nedeljo nastopil v Ljubljani

Kolesarstvo 25. Dec 202114:39 > 26. Dec 2021 1:58
Foto: AP Photo/Christophe Ena

Petkratni zmagovalec Dirke po Franciji Španec Miguel Indurain je naslednji v vrsti legend kolesarjenja, ki v Pogačarju vidijo naslednjega velikega predstavnika športa na dveh kolesih.

Miguel Indurain je namreč španskemu časniku El Mundo Deportivo dejal, da je druga rumena majica Tadeja Pogačarja dokaz, da je 23-letnik trenutno najboljši kolesar na svetu.

Do letošnjega poletja je bil Indurain edini kolesar v zadnjih treh desetletjih, ki je uspel osvojiti prva dva Toura, na katerih je nastopil. Julija se je dosežku pridružil Pogačar. Španec je zatrdil: “Ko prviš zmagaš na Dirki po Franciji, je to presenečenje. Ampak ko zmagaš še drugič, je to kazalnik veličine.”

Miguel Indurain v rumeni majici. Foto: guliverimage

Indurain je Pogačarja opisal z naslednjimi besedami: “Kvaliteten, vročekrven kolesar, ki rad napada od daleč. Ob tem še izjemno vozi na kronometrih. Leto začne z zmagami in ga tako tudi konča. Je pogumen kolesar. Njegovim rivalom ne bo lahko.”

Pogačar ob Mezgecu jutri v Ljubljani

Tadej Pogačar se na kolo vrača jutri. Nastopil bo namreč na tekmovanju za pokal Slovenije v ciklokrosu. Med prijavljenimi je tudi Luka Mezgec. Gre za drugo tekmo slovenskega pokala v tej priljubljeni disciplini, ki bo ob dnevu samostojnosti potekala v Ljubljani v bližini hipodroma Stožice.

Mezgec in Pogačar (v drugi vrsti) sta skupaj dirkala tudi na letošnjem Touru. Foto: AP Photo/Daniel Cole via Guliverimage

Organizatorji tekmovanja, Kolesarsko društvo Rog, so že pred časom predstavili traso, ki bo potekala v parku med hipodromom Stožice, Savo in Štajersko cesto ter ustreza pravilom Mednarodne kolesarske zveze (Uci) in pravilniku Kolesarske zveze Slovenije. Krog bo dolg 2,3 km, potekal pa bo po makadamu, mivki ter travi s številnimi ovirami in stopnicami, ki bodo predstavljale velik izziv za tekmovalce.

Tekmovalni spored se bo začel ob 11.30 z dirkami mlajših kategorij, člani in mlajši člani pa se bodo skupaj na pot podali ob 13. uri. Dirka bo dolga 50 minut in en dodatni krog