Mäderju se tokrat ni ponovil scenarij iz dirke Pariz-Nica

Kolesarstvo 13. Maj 202117:34 > 18:03
Gino Mäder. Foto: guliverimage

Gino Mäder je zmagovalec 6. etape letošnje Dirke po Italiji. 24-letni Švicar je tako zmagal prvič v karieri. Na dirki Pariz-Nica mu je etapno zmago pred nosom speljal Primož Roglič, tokrat se je Švicar vendarle lahko veselil na ciljni črti.

6. etapa Gira je bila izjemno zanimiva – bila je prva težja etapa na dirki. Poleg tega so bile tudi razmere vse prej kot idealne. Kolesarje je namreč pral dež na zadnjem vzponu. Tega pa je izvrstno odpeljal Gino Mäder in se veselil zmage.

Veliko premikov je bilo tudi v skupni razvrstitvi. Na zadnjem vzponu je Kolumbijec Egan Bernal poizkušal narediti razliko, s seboj pa je potegnil še Belgijca Remca Evenepoela, Irca Dana Martina in Italijana Giulia Cicconeja. Skupina je bila za dobrih deset sekund boljša od ostalih favoritov. Razlike so še vedno male, prva enajsterica je znotraj minute.

Rožnato majico je presenetljivo oblekel 22-letni Madžar Valter Attila, ki vozi za francosko ekipo FDJ. Evenepoel je sedaj drugi v skupnem seštevku z 11 sekundami zaostanka. Bernal je s 16 sekundami zaostanka tretji.

Pomembno vlogo na današnji etapi je odigral tudi Matej Mohorič, ki je napadel skupaj z zmagovalcem Ginom Mäderjem ter mu pomagal do etapne zmage. Mohorič je etapo sicer končal na 43. mestu, drugi Slovenec Jan Tratnik pa na 160. V skupnem seštevku je Mohorič 50., Tratnik pa 91.

Komentari

Vaš komentar