Mala Lombardija: šov favoritov ali preživetje v novem nalivu?

Kolesarstvo 21. Maj 202315:00 > 15:09 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) in tekmece danes čaka zahtevna 15. etapa dirke po Italiji. Trasa od Seregna do Bergama (195 km) bo nekoliko krajša verzija spomenika po Lombardiji, kolesarji pa bodo morali premagati 3600 višinskih metrov.

Če bi na letošnji dirki po Italiji nastopal Tadej Pogačar, potem ne bi bilo niti kančka dvoma o tem, kdo je favorit 15. etape rožnate pentlje, ki so jo poznavalci poimenovali kar “mala Lombardija”.

#related-news_0

Pogačar je bil namreč na slovitem kolesarskem spomeniku zadnji dve leti razred zase, tokrat pa se bodo za prestižno etapno zmago udarili drugi šampioni tega športa, na čelu s Primožem Rogličem. Pred karavano pa je zahtevna etapa, kar se tiče nadzorovanja ubežnikov in napadalnih kolesarjev.

Zadnji vzpon na Roncola Alto (10 km / 6,7 %) bo karavana prečkala dobrih 30 km pred ciljem. Še pred tem bodo od začetka etape na vrsti vzponi na Valico di Valcava (11,6 km / 8 %), Selvino (11,1 km / 5,6 %) ter Miragolo San Salvatore (5,2 km / 7 %).

Ne le štirje kategorizirani vzponi, dodatna težava za kolesarje bo tudi dež, ki že ves teden kroji usodo letošnjega Gira. V rožnati majici se bo danes na pot podal Francoz Bruno Armirail (Groupama-FDJ), ki je z včerajšnjim pobegom “slekel” Britanca Gerainta Thomasa. A to je bil le del taktike britanske ekipe Ineos, ki kot edinega resnega konkurenta za zmago vidi Jumbo Vismo s Primožem Rogličem. Se bosta kolesarski velesili znova udarili danes? Priložnost je lepa …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!