Mohorič drugič državni prvak

Kolesarstvo 20. Jun 202118:09 > 20:19 0 komentarjev
Matej Mohorič.

Matej Mohorič je še drugič v svoji karieri postal državni prvak v cestnem kolesarstvu. V zaključku je bil boljši od Jana Polanca.

Mohorič je drugič v karieri osvojil državno prvenstvo. Prvič je bil najboljši leta 2018. Tako bo na Dirki po Franciji vozil v dresu slovenskega državnega prvaka.

Dirka na Primorskem je bila izjemno pestra in razburljiva. 174-kilometrska preizkušnja je minila v visokih temperaturah, kolesarji pa so prevozili deset krogov okoli Kopra. Kmalu po začetku pa je bilo jasno, da bo današnja dirka pripadla ubežnikom. V begu so bili praktično vsi najmočnejši kolesarji: Tadej Pogačar, Jan Tratnik, Matej Mohorič, Jan Polanc in Kristijan Koren.

Ubežna peterka.

V osmem krogu sta se ostalim kolesarjem odpeljala Jan Polanc in Matej Mohorič, ki ju skupina ni več ujela. Kolesarja sta se dokončno pomerila na zadnjem vzponu. Najprej je napadel Jan Polanc, ki mu je Mohorič izjemno težko sledil. Vseeno mu je uspelo Polanca ujeti, na položnejšem delu pa je še dodatno stopil na pedale. Mohorič je naredil razliko, ki je Polanc ni več mogel nadoknaditi.

Za tretje mesto so se pomerili Luka Mezgec, Jan Tratnik in Tadej Pogačar. Najuspešnejši je bil Mezgec, ki je na ciljni črti uspel odbiti napad Jana Tratnika. Pogačar je popustil pred zaključkom in dirko končal kot peti.

Nasmejani obrazi na zmagovalnem odru.

Bujakovi uspel dvojček

Tudi v ženski konkurenci smo dobili novo državno prvakinjo. To je po 103 kilometrih postala Eugenia Bujak (Ale BTC Ljubljana). Ta je dobila že kronometrsko preizkušnjo in tako po letu 2019 spet naredila dvojček na državnem prvenstvu. Drugo mesto je v zaključnem šprintu osvojila lanska prvakinja Urša Pintar, tretje pa Špela Kern.

Najboljše slovenske kolesarke.