Na Dirki po Sloveniji najbolj navdušilo Celje

Kolesarstvo 29. Sep 202216:21 0 komentarjev
Foto: Andraž Purg

Celje je bilo izbrano za naj gostitelja letošnje kolesarske dirke po Sloveniji, so sporočili s Kolesarske zveze Slovenije.

Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke po Sloveniji, je ob tem povedal: “Letošnja izvedba je dosegla še večjo gledanost preko televizijskih programov, postregla pa je tudi z odličnimi gledalci. Po ocenah jih je bilo ob slovenskih cestah skupno okoli 300.000 športnih navdušencev.” Dodal je: “Komisija za izbor najboljšega gostitelja tudi v letošnjem letu ni imela lahkega dela pri izboru. Destinacije se vsako leto bolj in bolj aktivno vključujejo v boj za osvojitev identičnega pokala, kot ga je v juniju dobil zmagovalec dirke po Sloveniji Tadej Pogačar.”

Foto: Andraž Purg

Kolesarska dirka Po Sloveniji je tudi v svoji 28. izvedbi postregla s presežki tako na področju gledanosti kot na področju organizacije dirke. Kljub organizacijskim izzivom zaradi kompleksnosti oz. raznolikosti vsebin ter velikega števila sodelujočih destinacij, je bil projekt zelo uspešno zaključen.

Že nekaj let se ob zaključku projekta zbere v naprej določena komisija za izbor Naj gostitelja, ki spremlja aktivnosti destinacij pred in med dirko preko različnih komunikacijskih kanalov (TV, radio, tiskovine, novinarske konference, spletne strani, družbeni mediji) in po zaključku dirke opravi izbor zmagovalca. Komisijo so kot vsako leto sestavljali posamezniki z različnih področij, kar daje izboru še dodatno težo. Člani komisije so bili: Marjana Grčman (Televizija Slovenija), Mojca Novak (predsednica organizacijskega odbora dirke), Petra Tašker Žumer (Avto Triglav), Matjaž Leskovar (Policija Slovenije), mag. Maja Pak (direktorica Slovenske turistične organizacije) in Uroš Murn (Radiotour).

Od vseh destinacij je v letošnjem letu komisijo najbolj prepričala Mestna občina Celje, ki si je prislužila laskavi naziv Naj gostitelj dirke Po Sloveniji 2022. Dogodek s podelitvijo pokala za Naj gostitelja je letos potekal na Starem gradu Celje, kjer so se zbrali člani komisije za izbor, člani organizacijskega odbora dirke, predstavniki in gosti Mestne občine Celje, na vabilo pa se je odzvalo tudi nekaj županov in predstavnikov ostalih občin, gostiteljic letošnje dirke. Članici komisije za izbor Naj gostitelja Mojca Novak in mag. Maja Pak, sta županu Mestne občine Celje, Bojanu Šrotu izročili pokal za Naj gostitelja dirke Po Sloveniji 2022, ki je, spomnimo, enak pokalu zmagovalca dirke Po Sloveniji. Gre za repliko 5.200 let starega lesenega kolesa, najdenega na Ljubljanskem barju, ki velja za najstarejše najdeno kolo na svetu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!