Na Vuelti danes spet zahteven vzpon

Kolesarstvo 1. Sep 20226:58 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Po dnevu odmora, kronometru in ravninski preizkušnji se bodo danes na kolesarski dirki po Španiji kolesarji spet srečali z zahtevnejšim vzponom.

Dvanajsta etapa, dolga 192,7 kilometra, se bo začela v obalnem mestu Salobreni, končala pa se bo z 19 kilometrov dolgim klancem na prelaz Penas Blancas, to bo tudi edini zahtevnejši vzpon v etapi.

Zaključni vzpon ima 6,7-odstotno povprečno naklonino, že njegov začetek je izredno zahteven, tako da je pričakovati, da bodo imeli kolesarji že kmalu težave. Po težkem začetku bo nekaj časa za kratek predah, 13 zadnjih kilometrov pa bo spet zahtevnih, še posebno zadnji štirje.

Foto: A.S.O.

Stanjšati mora skoraj tri minute

Za slovenskega asa Primoža Rogliča, ki je po 11 etapah na drugem mestu, bo to priložnost, da zmanjša zaostanek za Belgijcem Remcom Evenopoelom, ta znaša že dve minuti in 41 sekund. Mnogi menijo, da je prednost Belgijca, ki kaže fantastično formo, nedosegljiva, a Roglič se zagotovo še ni predal. Po treh skupnih zmagah mu drugo mesto v skupnem seštevku ne pomeni veliko, zato mnogi pričakujejo, da bo v gorskih etapah več tvegal ali se vsaj poskušal boriti za etapno zmago.

Zasavec, ki je do zdaj že izgubil dva pomočnika, lahko upa na kakšen slab dan Evenepoela, tako kot ga je imel Tadej Pogačar na Touru, čeprav mladi belgijski zvezdnik zaenkrat ne kaže slabosti. Je v življenjski formi, a mora zdržati do konca, v preteklosti se je že zgodilo, da je omagal prav ob koncu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!