Nekdanjemu svetovnemu prvaku grozijo tri leta zapora

Kolesarstvo 18. Okt 20229:18 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Nekdanji italijanski kolesarski zvezdnik Mario Cipollini je bil obsojen na tri leta zapora. Sodišče v njegovem rojstnem kraju Lucca je 55-letnega nekdanjega svetovnega prvaka kaznovalo zaradi groženj in nasilja nad nekdanjo ženo Sabrino Landucci, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Poleg zaporne kazni mora nekdanji sprinter in svetovni prvak plačati še 85.000 evrov denarne kazni. Mario Cipollini je sicer na sodišču obtožbe zanikal.

Sabrina Landucci je Cipollinija policiji prijavila januarja 2017. Cipollini je bil spoznan tudi za krivega groženj novemu partnerju Landuccijeve, nekdanjemu nogometašu Silviu Giustiju. Kot piše La Gazzetta dello Sport, naj bi Cipollini zagrešil večkratno kršenje fizične in duševne varnosti svoje žene z udarci, klofutami, brcami, ki so povzročile resne poškodbe, in grožnjami s smrtjo.

“Vesela sem, pravici je bilo zadoščeno. Za mano so težki trenutki, a končno vidim svetlobo,” je ob razsodbi za Corriere della Sera dejala Landuccijeva.

Ali se bo Cipollini pritožil na prvostopenjsko sodbo, za zdaj še ni jasno. Državni tožilec je zanj zahteval dve leti in pol zapora. Če bo moral 55-letnik tudi zares v zapor, sicer še ni povsem jasno. Nekatere evropske države, vključno z Italijo, imajo v določenih primerih ob prvih prekrških ‘možnost’ pogojne kazni, a je vse odvisno od resnosti primera in presoje sodnika.

Cipollini je bil ena najbolj bleščečih zvezd kolesarstva, še posebej v devetdesetih letih. “Levji kralj”, kot so ga imenovali, je v karieri dosegel 161 zmag, od tega 42 na domačem Giru in 12 na Tour de Franceu. Leta 2002 je postal svetovni prvak in zmagal tudi na klasiki Milano – Sanremo, trikrat je zmagal na dirki Gent – Wevelgem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!