Okrepitev v moštvu za katerega nastopa Tadej Pogačar

Tadej Pogačar
Twitter/Maillot jaune LCL

Po super rezultatskem letu 2020 za švicarskega kolesarskega zvezdnika Marca Hirschija naj bi ga zdaj v svoje vrste vabila ekipa UAE Team Emirates za katero nastopa tudi zmagovalec Dirke po Franciji Tadej Pogačar. Njegov agent Fabian Cancellara je v zadnji fazi pogajanj glede pogodbe po kateri naj bi v enem letu zaslužil kar milijon švicarskih frankov.

Marc Hirschi naj bi se UAE Team Emirates pridružil po predčasni prekinitvi pogodbe z zdajšnjo ekipo Team DSM. Zmagovalec enodnevne klasike La Fleche Wallonne naj bi se z zdajšnjim moštvom razšel sporazumno kar je sprožilo govorice in ugibanja kje bi 22-letni Švicar utegnil nadaljevati svojo kariero.

Po poročanju spletne strani wielerflits.nl naj bi se Hirsch pridružil Tadeju Pogačarju pri moštvu UAE Team Emirates.

Hirsch je v letu 2020 zagotovo pokazal, da gre za vzhajajočo zvezdo v kolesarskem svetu. Poleg zmage na La Fleche Wallonne je prišel tudi do etapne zmage na Dirki po Franciji. Zastopnik Hirscha je Fabian Cancellara, ki je dejal, da so pogovori v zaključni fazi in da naj bi se z novim moštvom dogovoril za večletno sodelovanje.

Zdi se, da bo Hirsch s to pogodbo tudi primerno nagrajen. Njegova plača se bo iz 31.000 švicarskih frankov letno zvišala na več kot milijon.

Komentari

Vaš komentar