Pijani Peter Sagan v spor s policisti

Kolesarstvo 22. Nov. 202110:19 > 10:562 komentarja
Delite:
Peter Sagan ni več del Bore. Foto: AP Photo/Daniel Cole, Pool via Guliverimage

Kolesarski superzvezdnik Peter Sagan se je aprila v Monaku sprl s policisti, ki so ga ustavili in želeli, da izstopi iz avtomobila, ki ga je vozil njegov brat.

Peter Sagan se je v Monaku udeležil zabave, na kateri naj bi bila kršena pravila in omejitve glede zajezitve širjenja koronavirusa. Skupaj s svojim bratom sta se nato usedla v avtomobil, ko ju je ustavila policija. Opitega Sagana so policisti prosili, da izstopi iz avtomobila, ta pa tega ni želel storiti.

Slovak je napadel enega izmed policistov in poškodoval njegovo zapestje. Slednji naslednje dni zaradi poškodbe ni mogel opravljati svojega dela.

Peter Sagan. Foto: AP Photo/Daniel Cole

Sagan se naslednji dan ni spominjal dogodkov in se je opravičil. Policija naj bi ga zaradi opitosti hotela odpeljati v bolnišnico, kot razlog za svoje dejanje pa je Sagan navedel strah, da ga bodo prislili v cepljenje. 31-letnik je sicer februarja prebolel covid-19.

Kot glavni razlog za izgred je sodišče določilo uživanje alkohola, ki ga 31-letnik ni vajen uživati v velikih količinah. Sagan je prejel 5000 evrov kazni. Slovak velja za enega najbolje plačanih kolesarjev na svetu. Na zaslišanju pa je navedel, da prejema plačo v vrednosti “zgolj” 450 tisoč evrov.

Komentari

Vaš komentar