Po etapni zmagi šampanjec odnesel nadaljevanje Gira

Kolesarstvo 17. Maj. 202220:07 > 20:09
Delite:
Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini via Guliver

Zmagovalec današnje desete etape dirka po Italiji, Eritrejec Biniam Girmay je moral v bolnišnico po bizarni nesreči na odru za zmagovalce. Girmaya je namreč po nespretnem odpiranju šampanjca v oko zadel zamašek. Nadaljevanje Gira je za 22-letnika pod vprašajem.

Girmay je nekaj minut pred nesrečnim dogodkom na odru za zmagovalce postal prvi Eritrejec ter nasploh prvi temnopolti afriški kolesar z etapno zmago na Giru.

Nato pa se mu je pripetila nesreča, posledično pa je vprašljivo celo njegovo nadaljevanje Gira, poroča AFP po informacijah organizatorjev rožnate pentlje.

Takoj po podelitvi so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer bo ostal čez noč, nato pa bo v sredo zjutraj ekipa Intermarche-Wanty-Gobert po posvetu z zdravniki sprejela odločitev o nadaljevanju Gira za 22-letnega Eritrejca, še dodaja AFP.

Mladi Girmay je v tej sezoni že pisal zgodovino, ko je postal prvi afriški zmagovalec ene od enodnevnih klasik svetovne serije, ko je tekmece ugnal na dirki Gent-Wevelgem konec marca.

Komentari

Vaš komentar