Počasi se prebuja iz nočne more, a pripravljen je na vse

Kolesarstvo 29. Apr 202118:30 0 komentarjev
Dylan Groenewegen se kazen po povzročitvi nesreče izteče 7. maja. Foto: AP Photo/Tomasz Markowski

Nizozemski šprinter Dylan Groenewegen se po devetmesečnem suspenzu vrača v kolesarsko karavano na Dirki po Italiji, ki se začenja 8. maja. "Zelo dobro sem treniral v zadnjih tednih, moja fizična pripravljenost je dobra, skrbi le moje mentalno stanje na dirkah, a tudi na tem sem veliko delal," je v pogovoru za Sporza dejal sotekmovalec Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma.

Nizozemcu se tik pred začetkom Gira izteče dolga kazen po povzročitvi hude nesreče na prvi etapi lanske Dirki po Poljski. Takrat je v ciljnem šprintu v jekleno ograjo odrinil rojaka Fabia Jakobsena, ki je bil po hudem padcu več dni v komi. Po hudih poškodbah obraza je bil v zadnjih mesecih večkrat operiran.

Hud padec, ki bi se lahko končal tudi tragično:

Preberite še:

Groenewegen je bil takrat nemudoma odstranjen z dirke, suspendirala ga je tudi ekipa Jumbo Visme, novembra pa mu je disciplinska komisija UCI odredila devetmesečni suspenz.

V tem času je Dylan preživljal pravo nočno moro, mnogi so mu grozili tudi s smrtjo, poiskal je tudi policijsko zaščito, Jakobsen pa mu dolgo ni odgovarjal na sporočila, a v pogovoru za Sporza je priznal, da se je z rojakom pred dvema tednoma vseeno dobil.

Razbremenila sta srce

“Poskušal sem še pri njegovem očetu, ki mi je prijazno odgovoril. Ravno on je bil tisti, ki je poskrbel za srečanje. Sedela sva drug ob drugem v majhni sobi v Amsterdamu. Oba sva si razbremenila srce. Lepo sva se pogovorila, vsebino pogovora pa bom raje zadržal zase,” je razložil.

Pred incidentom je bil eden najhitrejših šprinterjev v pelotonu. Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP

Jakobsen se je po hudi poškodbi pred kratkim že vrnil na Dirki po Turčiji, na Giru pa bo novo rojstvo dočakal tudi Groenewegen. “Ne more biti slabše, kot je bilo v preteklih mesecih. Veliko sem delal na tem tudi s psihologom, zato sem pripravljen na negativne reakcije v pelotonu. Nekdo bo pozdravil moj povratek, spet drugi ne. Bo nervozno, a pripravljen sem na vse,” je še priznal 27-letni šprinter.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!