Pogačar pri UAE še vsaj do leta 2027

Kolesarstvo 30. Jul 202110:50 0 komentarjev
Pogačar bo napadal še tretjo zaporedno rumeno majico. Foto: AP Photo/Christophe Ena

Tadej Pogačar je podaljšal pogodbo z ekipo UAE Team Emirates, ki ga bo sedaj z ekipo vezala do leta 2027.

Zmagovalec zadnjih dveh izvedb Dirke po Franciji je imel sicer pogodbo veljavno še do leta 2024, sedaj pa je njegova prihodnost še dodatno zasidrana pri ekipi iz Združenih arabskih Emiratov.

Pogačar si je novo pogodbo prislužil z izjemnimi predstavami v zadnjem letu dni. Ne le da je osvojil dva prestižna Tour de Franca, osvojil je tudi eno najpomembnejših enodnevnih dirk Liege-Bastogne-Liege.

Vsem uspehom pa je 22-letnik dodal še olimpijsko odličje v Tokiu. Na cestni dirki pod goro Fuji je osvojil bronasto odličje, zaostal je le za olimpijskim prvakom Richardom Carapazom in Belgijcem Woutom Van Aertom.

Pogačar je še vedno na štartni listi Dirke po Španiji, ki se začne čez dva tedna. Če bo tam nastopil, bomo videli v prihodnjih tednih.

Ekipa UAE Team Emirates tako nadaljuje sestavljanje ekipe za prihodnost. V preteklih dneh je podpisala enega najboljši šprinterjev v kolesarski karavani, Nemca Pascala Ackermanna. Ta ima pri 27 letih pred sabo še obilico dobrih kolesarskih let, moštvo pa očitno ne računa le na največje etapne dirke, ampak tudi na zmage na enodnevnih klasikah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!